Valakinek van babakötvénye? Megéri vagy sem? Előnyei, hátrányai? A tapasztalatok jól jönnének!
Mindenkinek van mert automatikus elhelyezték egy számlán a gyereknek amit majd 18 éves korában vehet ki. Érdemes ott hagyni ahol van, mert ott megy rá a legtöbb kamat. Én megérdeklődtem és egy bank sem ad rá jobb kamatot mint az állam.
Át akartam helyezni, de nem tettem mert azt is megtudtam, hogy ha áthelyezem akkor az állam csak az áthelyezett pénzért vállal felelősséget a kamatokért nem és a bank sem amibe át tetted, szóval ha csődbe megy akkor oda a kamat. Viszont ha ott hagyod ahol eredetileg is van akkor akármi történik 18 évesen kiveheti a gyerek kamatokkal együtt.
Én tavaly kérdeztem akkor azt mondták, hogy évi 3-4 ezer Ft kamat megy rá azóta lehet, hogy változott.
Szerintem érdemes nyitni egy számlát..és hát, ha az állam "ingyen" ad pénzt..akkor azt el kell fogadni.
Érdemes megnézni, hol a legmagasabb a kamat (Fókusz tak.szövnél különben), hol biztosított a pénzed..stb..
mi nyitottunk..
én most nyitottama 2.kisfiamnak, az elsőnek is van.
kell hozzá egy igzolás a családsegítő kp-ból, és a gyerek iratai. én a KH bankban nyitottam, 6.66%kamatot adnak évente és nincs kezelési stb. ktg.
az állam 42500ft-tal nyitja meg a számlát, és ha jól emlékszem 7 és 14éves korában ad még 40-40ezer ft-ot hozzá.
te évente maximum 120 ezer ft-ot fizethetsz be rá, de 60E-t éri meg, mert a befizetések 10%-át maximum 6Eft-ot még jóváír az állam évente.
így ha évente befizeted a 60E ft-ot és a jóváírás és a kamat, a gyerek 18éves korára kap kb 2.3M ft-ot. Ez mindössze neked havi 5Eft.
Sztem megéri akár így is előre kicsit takarékoskodni a gyereknek, ki tudja mi lesz még akkor, de talán elkezdheti belőle a egyetemet.
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!