Anyukák! Nektek is volt hasonló tapasztalatotok a babátok
alvási szokásaival?
Figyelt kérdés
Annyi a történetünk, hogy a babóca kb. 6 hetes koráig irtó rossz alvó volt. Összekeverte a nappalt az éjszakával, volt, hogy kb. nem aludt semmit se este, se nappal stb. Aztán 6 hetes korában elkezdett neki szerencsére beállni, hogy 20:30-kor elaludt, és utána 3 óránként kelt enni, valamint a napközbeni alvásai is elkezdtek rendeződni. Aztán 8-10 hetesen már elértük azt, hogy aludt 5-6 órát egyben este, 1x kelt enni és még visszaaludt 2-4 órára. Napközbeni alvásai szintén jók voltak. Aztán megint egy fejlődés, 12 hetesen már 8 órát is aludt akár egyben éjszaka, aztán felkelt 1x enni és visszaaludt még 2-3 órára. Napközbeni alvásai szintén jók voltak ekkor is. Tehát 6 hetes korától csak javult az alvása, egészen mostanáig. Most 17 hetes és elkezdett újra 3 óránként felkelni éjszaka + napközben alszik óránként 1 vagy 2 órát (eddig aludt ilyen 30-40 perceket napközben…). Pedig semmi nem változott a napirendünkben. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Nagyon félek, hogy újra elromlik az éjszakai alvása és nem tudom mitől van ez, mikor már szinte végig aludta az estéket.
Igen, elromlik az alvasuk, de aztan majd megjavul. Vagy nem. Vagy de. Isten tudja.
De ez igy valtakozik amig vilag a vilag 😂
okt. 14. 17:42
3/6 anonim válasza:
Nálunk hasonló volt.
2 hónapos koráig szarul aludt.
2-4 hónaposan szuperül
4 hónapostól 12 hónapig rosszul
12 hónaptól 18 hónapig volt a legbrutálabb, óránként keltünk, minden örlőfog lassan és fájdalmasan jött
18 hónaptól lassan javult. De 22 hónaposan értük el a 2 hónapos szintet újból 😑
Most 25 hónapos, fogaknál még mindig kel.
okt. 14. 18:11
4/6 anonim válasza:
Én második gyerekkel már ilyeneket nem is követek. Vagy alszik vagy nem. Vagy felkel vagy nem. Tök mindegy, mi van most, holnap lehet teljesen másképp is. A gyerekekben egy dolog állandó, a változás. Van egy 3 évesem, meg egy 10 hónaposom, ha alszanak örülök, ha nem, akkor dupla kávé holnap.
okt. 14. 19:28
5/6 anonim válasza:
Nálunk a négy hónapos alvási regresszió rémálom volt hetekig. Elmúlt örültem aztán jött a hat hónapos alvási regresszió. Az még rosszabb volt. Egy éves elmúlt újra átalussza az éjszakát, de cserébe fél 6-kor kel és nem alszik csak ebéd után egyszer. Szóval egyet kell megtanulni ahogy 4-es írta a változás.
okt. 14. 19:52
6/6 anonim válasza:
Növekedési ugrás, alvási regresszió, fogzás, idegrendszeri érés stb. Bármi lehet, ami egyik napról a másikra megváltoztatja az alvási szokásait.
Pl. Az én 14 hónapos lányom akkor alszik a legnyugtalanabbul a mai napig ha idegrendszeri érése van (beszédfejlődés, új mozgás elsajátítása) és ez is eltarthat pár naptól akár hetekig is. Egy dolog állandó, a változás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!