Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasznosnak találjátok az...

Hasznosnak találjátok az anyuka Facebook csoportokat, nektek segítenek?

Figyelt kérdés

Beléptetek Facebook csoportokba terhesen, kisbaba, bölcsis mellett? Én beléptem, de hamar menekültem, nem is fogok visszalépni. Ami ott megy, az ijesztő. Tényleg ilyen sok a frusztrált, mindentudó ősanya, momzilla, Karen? Nevezzük akárhogyan. Vagy én léptem be "rossz" csoportokba, pechem volt?

Itt gyakorin viszont kaptam már sok hasznos tippeket. Például hogy vegyek Peri bottle-t, vagy milyen hordozási tanfolyamra érdemes menni. Jól esik, hogy nem vagyok egyedül a kérdéseimmel, kihívásaimmal, sokan segítettek már itt, nekem hasznos, inkább, mint a Facebook csoportok.

Melyiket preferáljátok az online tipp/segítségkérésben?

okt. 7. 21:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%

nekem pont fordított a tapasztalatom.

Mind a 2 gyerekkel beléptem olyan csoportba, ahol a velük egy hónapban születettek anyukája van csak. Illetve egy helyi szülős (mármint nem szülő, mint apa anya, hanem szülés a kórházban) csoportba is.

Tökmindegy mi a kérdésem, mindig tök jó válaszokat kapok. Lett onnan barátunk is.

Viszont itt...

Kb 3 kérdést tettem fel, torkomnak estek, lándzsával megdobáltak, máglyán elégettek.

okt. 8. 08:06
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, tapasztalatokat! :)
okt. 8. 08:59
 13/16 SZTANN ***** válasza:
100%
Beléphetsz akárhová, de tudni kell VÁLOGATNI! Mindenütt vannak orbitálisan bugyuta mindentudók, meg szerencsétlen sipákoló tanácstalanok is. De mindenütt találhatsz hozzád hasonlóan gondolkodó, kellemes, hasznos társaságot, akiktől tanulhatsz, akik megerősítenek. Neked kell kiválasztani, kinek hiszel, kit hanyagolsz.
okt. 8. 09:42
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A "hónapos csoportba" beléptem az első gyerkőccel és a másodikkal is. Én azért találok ezekben hasznos tippeket, sorsközösséget, nem tudom. De nem vagyok túl aktív, néha megakad a szemem egy-egy bejegyzésen, vagy rákeresek az aktuális problémánkra, esetleg ha azt látom, hogy 2 napja kint van egy poszt és nem kapott választ, de nekem van tapasztalatom (legutóbb pl. mellgyulladással kapcsolatban volt ilyen első babás), akkor arra válaszolok és ennyi.

Nem szállok be vitákba, nem olvasom a lerágott csont vitákat, stb. Erre se időm, se energiám.

Nekem viszont mondjuk második gyereknél is jól esik tudni, hogy más gyereke is ordít éjjel, más is fáradt, másnak is vannak nehézségei. Nem azért, mert kárörvendő vagyok, hanem mert bár tudja az agyam, valahogy a lelkemet is helyrebillenti, hogy ez ilyen, majd túlleszünk rajta.

okt. 8. 10:34
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! En beleptem nehanyba.

(Elso gyereknel pl hasfajos csoportva, hozzataplalassal kapcs., mozgasfejlodes, ilyesmik)

Nekem alapvetoen pozitiv a tapasztalatom, inkább segitokesznek erzem az anyákat.

Mondjuk kb 6-7 ev alatt 2 kerdest ha kitettem mindenhova osszesen, de alapvetoen mégis igy erzem az ott olvasott dolgokkal kapcsolatban.

Szerintem akikrol te beszelsz nem csak fb csoportban vannak jelen, hanem kb barhol (ismerosok koreben, akar itt is, ocis szulok kozott, stb.)

En mondjuk ha ilyen miatt frusztralva errztem magam es kileptem.

(Megjegyzem tenyleg baromi irritalo az osszes őasnya hizzaszolas, stb. En sem birom…)

okt. 8. 20:42
 16/16 anonim ***** válasza:
Anno én is beleptem egy ilyen csoportba. Voltak jófej, segítőkész anyukák, akikkel lehetett beszélgetni, tapasztalatot cserélni. De volt egy nő, aki gondolom a kezdetektől ott volt és eü-s is volt, neki elég bántó volt a stílusa, beszólogatott, lenéző volt, úgyhogy miatta nem is maradtam sokáig.
okt. 15. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!