Hasznosnak találjátok az anyuka Facebook csoportokat, nektek segítenek?
Beléptetek Facebook csoportokba terhesen, kisbaba, bölcsis mellett? Én beléptem, de hamar menekültem, nem is fogok visszalépni. Ami ott megy, az ijesztő. Tényleg ilyen sok a frusztrált, mindentudó ősanya, momzilla, Karen? Nevezzük akárhogyan. Vagy én léptem be "rossz" csoportokba, pechem volt?
Itt gyakorin viszont kaptam már sok hasznos tippeket. Például hogy vegyek Peri bottle-t, vagy milyen hordozási tanfolyamra érdemes menni. Jól esik, hogy nem vagyok egyedül a kérdéseimmel, kihívásaimmal, sokan segítettek már itt, nekem hasznos, inkább, mint a Facebook csoportok.
Melyiket preferáljátok az online tipp/segítségkérésben?
Szerintem ez csoport függő, meg érzékenység függő és ugye attól is függ mennyire akarsz szembe menni az árral.
Ha egy ilyen csoportba kiírod, hogy "segítség csak peppa malacra eszik a gyerek, pedig eddig más mesét is hajlandó volt nézni kakaós tészta evés közben", akkor az tátott szájjal a f. erdő. Erre sehol se várjon semmi jót az ember.
Nekem azért adnak ötletet, segítséget ezek a csoportok.
A gyakorit inkább elméletibb kérdésekre használom, nem arra, hogy megtudjam konkrétan kinek melyik pelenka jön be.
Nem léptem be, nem is akarok. Két tapasztalatom volt, egyik tesómmal, tanácsot kért, mert válogatós volt a fia kicsinek, hát kb széttépték, meg mindennek elmondták, teljesen mindegy volt, ki milyen álláspontot képvisel, tesóm volt a sz*r.
A másik egy barátnőm esete, aki mindent követett, ami ilyen csopikban trend, kb megszállott, meg felvette az anyaság a személyiségem egyetlen aspektusa viselkedést.
Nekem, ha tanács kell, ott az orvos, védőnő, ismerősök, nem fogok vadidenek szavára adni.
Beléptem néhányba, egy idő után mindegyikből kiléptem. Az első gyereknél azért, mert az enyém eltérő fejlődésű, és már én éreztem magam rosszul a sok "nézzétek, már 1 évesen szaval a gyerek, fél évesen szalad, 2 évesen mindent rajzol", stb posztoktól. Másik gyerekkel nem volt fejlődési gond, nála egyszerűen rossz volt a csoport összetétele. Amikor egy babás csoport átmegy szellemet lát a gyerek és ezotéria csoportba, ahol neked nem is lehet más véleményed, nekem sok. Kedvencem volt, amikor az admin szerint ha te nem mész el szex alatt, akkor konkrétan megerőszakolt a férjed. Meg a nézzétek a gyerek kakiját, mi az (az egyértelműen szezámmag) benne...
Ha valamiről tájékozódni akarok, inkább más weboldalakon teszem.
1. gyerekkel beléptem, állandóan pánikoltak minden szaron, ideges lettem, kiléptem
2. gyerekkel megint beléptem, de dolgoztam, ritkán írtam, kiraktak :D
3. gyerekkel ismét beléptem, mivel már volt bőven tapasztalatom, a pánikolókat vagy ignoráltam, vagy helyretettem, 12 éve megvagyunk, barátok is lettünk páran, örülök, hogy végül összejött :)
Én is beléptem még kismamaként, de azonnal szinte ki is léptem, mert mindenen ment a pánik meg hogy kinek mi baja van... És nem hiányzott semmi plusz stressz, mert én is veszélyeztetett voltam meg vesekövem is lett.. de én nem nyavajogtam annyit ott mint más
Miután megszületett a baba, felkerestem egy szintén abban a hónapban született babák csoportját, ahol kb 1 hónapig bírtam 😂 ott siettetve volt minden, már akkor arról volt szó, hogy lentebb tenni a kiságyat mert mindjárt feláll, hozzátáplálás 4 hónaposan, meg hogy kinőtte a gyerek a hordozót (hozzáteszem 1 hónaposan kb) úgyhogy inkább megélem a pillanatot, ha kell segítség, kérek családon belül és ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!