Hogy kezdett mászni a babátok?
Kisfiam sajnos hipotón, járunk vele gyógytornára, de itthon nehezen tudom tornáztatni, mert mindig kifordul a gyakorlatokból és menne felfedezni.
Most múlt 8 hónapos, eddig itt tartunk:
kúszik, de féloldalasan,kutyázik sokat, az ölembe felkapaszkodik, egyenes háttal feltérdel, combomon a kezeivel már 1-2 mozdulatot tud előre lépegetni. Ebből lassan mászás lesz?
Nem feltétlenül lesz ebből hamarosan mászás. Azért mondom, mert sajnos még az én lányom sem mászik, 10,5 hónapos, ezeket csinálja már régóta, de egyszerűen nem hajlandó elindulni magától. Mi is járunk mindenhova, az otthoni tornával mi is kínlódunk, irtó akaratos, és sok mindent nem lehet vele csinálni, ha nincs kedve. Szóval én is csak várok, hogy mikor, de elég reménytelennek tűnik sokszor...
De legalább szépen kiül már magától, ez vigasztal picit.
Kisfiam nekem mászás előtt 1,5 hónapot kutyázott, kislányom kb 2-őt. De nálunk nagyon hamar kutyáztak és nem kúsztak, egyből másztak 6 és 7 hónaposan. Nálunk a kislány előtte pár hétig (max 2) csinált ilyen félig kúszó félig mászó mozdulatokat, a kisfiam pedig ilyen joga kutyapozt pár hétig egyhelyben. Ahogy elkezdték a mászást, kb 2 heten belül felálltak, felültek. (Nem ikrek, csak a mozgásfejlődésük hasonló)
Amúgy szerintem űgyes a babád és nincs is elkésve 8 hónaposan. Ha megérik rá, fogja csinálni és azt szerintem már szabályosan. Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!