Mit tegyek hogy leszokjon róla?
2 és fél hónapos fiam egész addig üvölt amíg fel nem veszem, akkor elhallgat, ha lerakom ismét sír, de nem úgy mintha fájna a hasa vagy valamilye. Olyan mintha hisztizne.
Mit tegyek hogy leszokjon róla, hisz nem tarhatom egész nap itt a háztartás.
A másik tengeri sóoldatos orr spray-t használunk de mégis folyton szörcsög az orra, pedig porszívózva is van. De már jó pár hete.
Mitől lehet?
2 és fél hónaposan még nagyon picike, épp hogy megszületett. Neki még anya közelségére van szüksége, minden idegen, új és ijesztő számára. A fizikai szükségletei közé tartozik az is, hogy szeretgessék, anyához közel legyen, érezze az illatát, a tapintását. (nem csak az éhséget, pelenkázást, fürdetést, stb. kell kielégíteni). csak most alakulgat benne a kötődés, ha már most sírni hagynád, akkor azzal nagyon rosszat tennél neki is és a további kapcsolatotoknak is. Vegyél egy hordozókendőt vagy mei tai-t, abban kösd magadra és így a házimunkát is el tudod végezni. Vagy kérj segítséget. Néhány hónap és többet ellesz egyedül is. Kitartás, ez egy ilyen időszak.
(és ez nem hiszti, ilyenkor még nem tudnak hisztizni, azért sír, mert baja van)
Én azt irtam , hogy olnyan mintha hisztizne, egyébként meg felvan véve, de van amikor probálog neki gügyögni, azt valamikor hat, de legtöbbször nem.
Szerintem meg nem szabad elkapatni, s ezért van az hogy nem akarom felvenni
Háááát, ahogy gondolod. Olvass picit Ranschburgot vagy akár itt a neten a kötődő nevelésről egy kicsit. Ha hagyod sírni, miközben van valami problémája, ő úgy fogja értelmezni, hogy hiába kiabál, hiába szól, senkit nem érdekel az ő problémája, ő egy senki igazából, jelentéktelen. Pár nap múlva így fogja érezni magát és már nem is sír, nem is próbál majd szólni, hisz minek, ha senkit nem érdekel? Ennyi idős babát még nem lehet elkényeztetni, 6-8 hónapos koráig igenis az anyukája kell neki. Utána már egyre kevésbé lesz erre szüksége, még ha puszilgatnád, sokszor 8-10 hónaposan már nem hagyják.
A te döntésed, hogy hogyan neveled a babád.
Szia! Pszichológusok szerint 6 hónapos korig a gyereket egyáltalán nem lehet elkapatni, és ki kell elégíteni a szeretet igényét, hogy később biztonságban érezze magát és ne akarjon folyton rajtad lógni. Aki az első 6-8 hónapban mindig reagál a kicsi szeretet igényére, annak később nem lesz azzal baja hogy mozdulni sem tud tőle. Az én lányom 9 hós, mindig felvettem ha sírt, de ha abbahagyta, akkor letettem. Sokat volt ölben, vagy mellettem az ágyban és ott játszottunk. Mióta forog, kúszik, 30-40 perceket el van egyedül, játszik, gagyog, ha hiányzom neki, odakúszik hozzám, és "szól", hogy vegyem fel, de hamar beleun az ölbe babába, és menne a nagyvilágba. És én hagyom, hogy játsszon önállóan. Nagyon bátor és magabiztos, mert tudja, ha szüksége van rám én mindig ott vagyok.
Jó babázást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!