Mikor és mit adtál először gyümölcs helyett reggelire babádnak?
Figyelt kérdés
Segítsetek, a védőnő felénk sem néz, nincs segítségem.
9 hós a kisfiam és 2 foga van.
Most tápszer, gyümölcs, főzelék, Sinlac, rizspép, ezeket kapja.
2010. nov. 3. 21:05
1/6 anonim válasza:
A reggeli tápszer legyen
a tízórai lehet gyümi
az ebéd főzelék
az uzsi gyümölcs, tejpép,rizspép
a vacsi főzelék
és lefekvés előtte tápszer.
Ez maradhat 1 éves korig.
Itána jöhet reggelire a kenyér, virsli, szalámi, majd a lekváros kenyér, később a bundás kenyér..
2/6 A kérdező kommentje:
Itt már olvastam, hogy adnak pl. műzlit, felvágottas kenyeret ekkora babának. Akkor nem vagyunk lemaradva semmiről, ha én még nem adok mást a felsoroltakon kívül?
2010. nov. 3. 21:26
3/6 A kérdező kommentje:
Most egyébként így eszik, ahogy leírtad, csak én nem akartam sokat írni a kommentben. Akkor ez maradhat 1 éves korig.
2010. nov. 3. 21:28
4/6 anonim válasza:
Nálunk is a reggeli a tápszer, és tízórai a gyümölcs. Én is eleinte a tízórait akartam lecserélni, de valahogy a vacsi jött össze. A védőnő mondta, hogy már mehet. Nem egészen 10 hónapos kora óta kap vajas kenyeret felvágottal. A vajat összekeverem reszelt sajttal (a vajat is lereszelem, így pillanatok alatt kenhető), és arra teszek egy szelet felvágottat. Néha zöldséget is kap mellé, erre a védőnő hívta fel a figyelmemet, hogy szoktassam rá, a bölcsiben jellemzően ott hagyják a kenyér mellett a zöldséget a babák. Próbálkoztam már a vajat főtt tojássárgájával vagy túróval keverni, de egyik se ízlett a kislányomnak, így maradt a sajt. Eleinte kicsire felkockáztam, őrjítően macerás volt, így most csak kb. 1 cm-es csíkokra vágom, és azt harapja. 4 foga van, felül még épphogy csak kilátszanak, de megbirkózik így is a kenyérrel (persze a héja nélkül).
5/6 A kérdező kommentje:
És ő szedegeti, vagy Te adod a szájába?
2010. nov. 3. 22:19
6/6 anonim válasza:
6-hónaposan mindent egyedül akart csinálni, de most már a cumisüveget se hajlandó fogni. Így mindent én adok a szájába. Ha kap egy kenyérkockát a kezébe, azonnal ledobja a kutyának, aki ott sündörög körülöttünk. Ha kizárom a kutyát, akkor is ledobja. Remélem, erről hamar leszokik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!