Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bepánikoltam és megráztam a...

Bepánikoltam és megráztam a babám, amikor nem vett levegőt. Más is csinált már ilyet?

Figyelt kérdés

Fél éves. A hasán feküdt, öklendezőt pózban volt a szája, de nem vett levegőt. Felkaptam és szerintem kis ideig a hónaljánál fogva ráztam. Nem hinném, hogy nagyon erősen, de dolgozott bennem az adrenalin. Utána vett levegőt, nem tudom miért csinálta azt.

Tiszta ideg vagyok... Félek baja lesz. A mesterséges intelligencia szerint ilyenkor kevés ideig tartó kis rázás is okozhat gondot.

A legszebb, hogy tudom, hogy nem szabad őket rázni, baba elsősegély tanfolyamot is végeztem + időközönként a neten is felwlevenítem mit kell tenni ha pl fulladozik, de ha helyzet van leblokkolok.😔

szept. 13. 20:28
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Annyira ráztad, hogy előre-hátra csapódott a feje kontrollálatlanul, mint egy ostor? Ez az, amiről mindenhol írnak megrázott gyerek szindróma néven.

Kicsit rázni sem szerencsés, ne csináld többet, de azért attól még nem kell pánikba esni. Gondold meg, mennyit rázkódik, ha csak a buszhoz futsz oda a karodban/hordozóban a babával, vagy babakocsival, és attól se lesz baja.

szept. 13. 20:37
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
Én is ráztam már meg a gyerekem. Szólt a légzésfigyelő és semmire nem kelt fel, mégcsak megse mozdult, hiába keltegettem. Kikaptam a kiságyból és megráztam. Annyira mélyen aludt, hogy csak félig kinyitotta a szemét. Baromira megtud az ember ijedni. Onnantól alig tudtam aludni jó pár hónapig.
szept. 13. 20:46
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
A mesterséges intelligenciát hanyagolnám azért ilyen esetekben.
szept. 13. 20:49
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
Nem,én pl nem csináltam. De megértem,hogy bepánikoltál.
szept. 14. 08:03
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
Nem lesz semmi baja attól, hogy megráztad, nem annyira pici baba màr. Én inkább azon jobban kattognék, hogy miért nem vett levegőt?
szept. 14. 11:59
 6/9 A kérdező kommentje:
Öklendezős arcot vágott és utána simán vett levegőt, normálisan nyelt, nem köhögött így arra gondolok, hogy vissza akart jönni neki a büfi és valahogy félrenyelte vagy nem tudom. Igyekszünk nem előlhagyni semmit, de az új mosógépünk "lemosta" több ruhánkról is a gombot, így úgy félek, hogy valami odapottyan a szőnyegére és nem vesszük észre (+ van egy rendeltlen nagytesója is)
szept. 14. 16:29
 7/9 anonim ***** válasza:
84%

Legközelebb ne csináld! Van egy nagyon jó összefoglaló könyv, olvasd ki, jegyezd meg amiket leírnak benne:

[link]

szept. 14. 20:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Ezt az ingyen letölthető könyvet is megnézheted:

[link]

Mivel digitális, letöltheted a telefonodra és nem kell keresgélni, ha szükség van rá. (A #7-es által ajánlottat nem ismerem, így összehasonlítást nem tudok írni.)

szept. 14. 23:12
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!😊

Az elsőnek a Mentő Márton appját és az Életmentő Szülők videóit ismerem. Nagyon jók. Pont 2 nappal a "rázás" előtt elevenítettem fel a fulladást. Borzasztó, hogy teljesen leblokkolok.😒

szept. 14. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!