Bepánikoltam és megráztam a babám, amikor nem vett levegőt. Más is csinált már ilyet?
Fél éves. A hasán feküdt, öklendezőt pózban volt a szája, de nem vett levegőt. Felkaptam és szerintem kis ideig a hónaljánál fogva ráztam. Nem hinném, hogy nagyon erősen, de dolgozott bennem az adrenalin. Utána vett levegőt, nem tudom miért csinálta azt.
Tiszta ideg vagyok... Félek baja lesz. A mesterséges intelligencia szerint ilyenkor kevés ideig tartó kis rázás is okozhat gondot.
A legszebb, hogy tudom, hogy nem szabad őket rázni, baba elsősegély tanfolyamot is végeztem + időközönként a neten is felwlevenítem mit kell tenni ha pl fulladozik, de ha helyzet van leblokkolok.😔
Annyira ráztad, hogy előre-hátra csapódott a feje kontrollálatlanul, mint egy ostor? Ez az, amiről mindenhol írnak megrázott gyerek szindróma néven.
Kicsit rázni sem szerencsés, ne csináld többet, de azért attól még nem kell pánikba esni. Gondold meg, mennyit rázkódik, ha csak a buszhoz futsz oda a karodban/hordozóban a babával, vagy babakocsival, és attól se lesz baja.
Legközelebb ne csináld! Van egy nagyon jó összefoglaló könyv, olvasd ki, jegyezd meg amiket leírnak benne:
Ezt az ingyen letölthető könyvet is megnézheted:
Mivel digitális, letöltheted a telefonodra és nem kell keresgélni, ha szükség van rá. (A #7-es által ajánlottat nem ismerem, így összehasonlítást nem tudok írni.)
Köszönöm szépen!😊
Az elsőnek a Mentő Márton appját és az Életmentő Szülők videóit ismerem. Nagyon jók. Pont 2 nappal a "rázás" előtt elevenítettem fel a fulladást. Borzasztó, hogy teljesen leblokkolok.😒
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!