Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen ételeket szoktatok...

Milyen ételeket szoktatok főzni ebédre 10 hónap körüli babádnak?

Figyelt kérdés
Konkrét ételekre gondolok, nem csak annyira, hogy pl. főzelék.
2010. nov. 3. 12:24
 1/6 anonim ***** válasza:
10 hónaposan már azt ette kisfiam amit magunknak főztem. Kivéve a tejes dolgok. Nem főzök erősen, zsírosan, fűszeresen.
2010. nov. 3. 12:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Húsleves csirkéből. Cukkinis csirke. Spagetti zöldséggel, husival. Borsó, csirke, máj, krumpli összemixelve. Vegyes züldség főzelék májjal. Paradicsomos tészta. Tonhalas tészta.
2010. nov. 3. 12:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Tök-, patisszon vagy sütőtökfőzelék csirkehússal vagy pulykahússal vagy hallal; Alma-krumplifőzelék hússal; Spenót vagy sóska májjal vagy főtt tojássárgájával és krumplipürével (a krumplipürét medvesajttal és joghurttal kevertem el); finomfőzelék hússal; spenótos galuska joghurttal és sajttal; paradicsomos krumpli hússal; rizs paradicsomos hússal vagy hallal; spagettiszerű akármi olyasmikkel, amit már ehetett belőle (hús, paradicsom, zöldfűszerekkel és tojás nélküli tésztával); palacsinta (tojásfehérje és tej nélkül)túrókrémmel; plusz, ha olyat főztem, amiből neki tudtam kivenni.

Biztos volt még, de ennyi jutott eszembe.

Karfiol, brokkoli, bab nem nagyon, mert attól nagyon fájt a hasa, ugyanúgy a borsófőzeléktől.

2010. nov. 3. 13:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem most lesz 11 hós de már nem főzök külön. Mindent eszik amit mi. Apróra majszolom neki villával ha olyan. Leveseket is eszik. Ha esetleg, nagyon tejfölös a dolog veszek neki babykaját. Ma pl marhapörkölt nokedlivel volt az ebéd.
2010. nov. 3. 14:27
 5/6 anonim ***** válasza:

konkrét ételek? Hm, felsorolom kb:

- tökfőzi rántással, kaporra (habarás, pirospaprika nélkül)

- spenótfőzi úgy, ahogy magunknak csinálom, csak nem tejjel, hanem tápszerrel, fokhagymával, rántással

- zöldséges rizottó husival

- puliszka májacskával (eredeti román étel:))

- krumpli-cékla-husi

- krumpli-brokkoli-husi

- leveszöldség

- rizi-bizi répával, husival

- szoktam neki olyat, hogy pici olajon megpirítom a hagymát, rárakom a csirkehúst, felengedem vízzel, megpárolom, utána a szaftjába tejföl helyett joghurtot keverek. Különféle körettel (rizs, petrezselymes krumpli. stb.) szoktam adni neki

- tegnap pl. karfiol volt krumplival

egyébként mindent mindennel összefőzöm, főleg a hagyományos leveszöldségeket

2010. nov. 3. 15:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, egy kis ötletet akartam meríteni. Pár hete semmit se eszik meg, amit eddig szeretett. Spenót, tökfélék, brokkoli, rizs, borsó, ezeket újabban nem hajlandó megenni. Leragadtunk a karfiol, zöldbab, kelbimbó és krumplifőzeléknél, meg a krumpli hússal és paradicsomos tészta kombinációknál.
2010. nov. 4. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!