Milyen ételeket szoktatok főzni ebédre 10 hónap körüli babádnak?
Tök-, patisszon vagy sütőtökfőzelék csirkehússal vagy pulykahússal vagy hallal; Alma-krumplifőzelék hússal; Spenót vagy sóska májjal vagy főtt tojássárgájával és krumplipürével (a krumplipürét medvesajttal és joghurttal kevertem el); finomfőzelék hússal; spenótos galuska joghurttal és sajttal; paradicsomos krumpli hússal; rizs paradicsomos hússal vagy hallal; spagettiszerű akármi olyasmikkel, amit már ehetett belőle (hús, paradicsom, zöldfűszerekkel és tojás nélküli tésztával); palacsinta (tojásfehérje és tej nélkül)túrókrémmel; plusz, ha olyat főztem, amiből neki tudtam kivenni.
Biztos volt még, de ennyi jutott eszembe.
Karfiol, brokkoli, bab nem nagyon, mert attól nagyon fájt a hasa, ugyanúgy a borsófőzeléktől.
konkrét ételek? Hm, felsorolom kb:
- tökfőzi rántással, kaporra (habarás, pirospaprika nélkül)
- spenótfőzi úgy, ahogy magunknak csinálom, csak nem tejjel, hanem tápszerrel, fokhagymával, rántással
- zöldséges rizottó husival
- puliszka májacskával (eredeti román étel:))
- krumpli-cékla-husi
- krumpli-brokkoli-husi
- leveszöldség
- rizi-bizi répával, husival
- szoktam neki olyat, hogy pici olajon megpirítom a hagymát, rárakom a csirkehúst, felengedem vízzel, megpárolom, utána a szaftjába tejföl helyett joghurtot keverek. Különféle körettel (rizs, petrezselymes krumpli. stb.) szoktam adni neki
- tegnap pl. karfiol volt krumplival
egyébként mindent mindennel összefőzöm, főleg a hagyományos leveszöldségeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!