Mennyi idos koruktol konnyebb a babakkal?

Ez baba függő is. Az én fiam 3 hónapos koráig nagyon hasfájós volt és nyűgös. Éjjel is 2-3 óránként szopizott, 5 hósan aludta át először az éjjelt.
Nekem mondjuk nem volt segítségem és a férjem is sokat dolgozik, sokszor itt se alszik, de a 3.hónap után kalsszisokkal könnyebb volt a fiammal.
Valahogy megérett az idegrendszere, az emésztése erre a világra és rendesen aludt, (ha időben észrevettem hogy álmos ásítozás stb. akkor hangját se lehetett hallani egész nap).
Aztán 5-6 hónaposan már aktívabb lett, minden érdekelte a lakásban és ez máig így van, akkor teszvesz mindenfelé (persze veszélyes holmikat jóelőre elraktam) és akkor én is nyugodtan főzhetek, végezhetem a házimunkát.
Nem tudom a te babád mennyi idős, de nekem jó 2-3 hó kellett hogy kiismerjem az én babámat és napirendet állítsunk fel nagyjából.

3 hónapos kortól már rövid időre lekötik a játékok, nyúl értük, próbálja őket megfogni. Én 4 hósan ismertem ki a fiam, most 6 hónapos és minden gördülékenyen működik. Ha unatkozik a szobájában, berakom a hordozójába és kiviszem magammal a konyhába, úgy főzök, vagy teregetek...
Kitartás!

Egyik kétgyermekes barátnőm mondta, hogy szerinte 3 havonta olyan, mintha valami minőségi ugrás következne be a babáknál: sokkal könnyebb és egyre élvezetesebb velük lenni, foglalkozni.
Pont ezt tapasztaltam én is a közel 8 hós babámnál és úgy látom, a többiek is hasonlókat írtak.
3 hónapos korára nagyjából kiismertem a sírás- és viselkedésfajták jelentését, illetve ezután már szinte megszűntek az "ok nélküli" vigasztalhatatlan sírások.
A lányom 6 hónaposan elkezdett kúszni, majd mászni és azóta vigyorogva teper utánam a lakásban vagy éppen eljátszik bármivel, ami az útjába kerül. Ilyekorra már a napja is elég kiszámítható a babának, így magamra is több idő jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!