Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehetne megoldani hogy...

Hogyan lehetne megoldani hogy a szájába tegyek valamit?

Figyelt kérdés

A kislányom 3 hónapos és olyan vele született rendellenességgel született hogy a kezet nem tudja fel emelni, ujjait nem tudja kellőképp mozgatni

A fogcsírák nagyon piszkálják az ínyét és nem tudja a szájába venni a kis kezet

Ha én teszek bele rágókát 5-10 percig el van de aztán megint sir

A cumi nem opció mert nem fogadja el öklendezik tőle …

Esetleg valakinek valamilyen megoldas? Vagy egy jól be vált rágóka ami tuti tetszene neki és hagyná hogy ott tartsam

Köszönöm

szept. 5. 20:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
És később tudja majd használni a kezét? Az én gyerekem nem nagyon vette a szájába a kezét. Nem muszáj minden babának ezt csinálni. Talán nem is a foga miatt nyűgös.
szept. 5. 20:59
 2/11 A kérdező kommentje:

Sajnos ez a betegség nem gyógyítható.

Amikor fel veszem a kezembe a vállamat szopizza, egyfolytában a nyelvével piszkálja az ínyét csorog a nyál a szájából innen gondoltam hogy a fogzás lehet a probléma

szept. 5. 21:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi kislányunk sem tudta babakorában használni a kezeit. Az egyiket abszolút nem, másikat is nagyon korlátozottan. Idővel ez javult hála a terpaiáknak, de a bal keze most is messze nem az igazi. Sajnos ilyen helyzetekben mi leszünk a kezük, szó szerint. Újra és újra vissza kell rakni a rágókát, ha úgy látod, hogy ezzel jobb lesz a kedve.
szept. 5. 21:35
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Dentinoxot vagy gyógynövényes fogínygélt próbáltátok? Rövid ideig enyhíti
szept. 5. 21:42
 5/11 A kérdező kommentje:
Hármas, tudunk beszélni privatban?
szept. 5. 21:48
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen próbáltuk de semmi.. már a rágókát is be kentem vele és úgy se ..
szept. 5. 21:48
 7/11 anonim ***** válasza:
74%
Én sokszor hallom az anyukaktol , hogy a gyerekük a 6-7-8.féle cumit fogadta csak el... Szóval ha még nem próbáltad, esetleg próbálj ki más márkákat, más alakú, formájú cumikat és hátha valamelyiket elfogadja.... Bár ha nem megfelelő formájú a cumi, akkor csak még plusz egy egészségügyi problémája lesz, szóval ez sem a legjobb ötlet, de hátha segít rövid időre atveszelni a problémát.
szept. 5. 22:50
 8/11 anonim ***** válasza:

Persze, írj nyugodtan.

3as voltam

szept. 5. 23:47
 9/11 anonim ***** válasza:
30%

Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehézségekkel kell szembenéznetek. Néhány dolgot kipróbálhattok, ami segíthet a kislányodnak a fogcsírák megnyugtatásában:

Puha, rágásra alkalmas textil: Próbáljatok meg puha textilből készült rágókat vagy kendőket használni, amiket a szájába tud venni és harapdálni. Lehet, hogy ezek az anyagok kényelmesebbek számára.

Hűtött rágóka: Néha a hűtött rágókák segíthetnek az íny fájdalmának enyhítésében. Ezeket az üzletekben találhatjátok, és a hűtőszekrényben tarthatóak, hogy enyhítsék a fájdalmat.

Kézzel tartott rágóka: Ha van olyan rágóka, amit te tudsz tartani és a kislányod szájába tudja venni, az segíthet neki. Próbálj meg olyan formájú rágókát keresni, amit könnyen meg tudsz fogni.

Személyre szabott játékok: Vannak speciálisan tervezett játékok és eszközök, amelyek kifejezetten olyan gyermekek számára készültek, akiknek korlátozott a mozgásképességük. Érdemes lehet szakemberrel konzultálni, hogy ajánlásokat kapj.

Konzultálj terapeutával: Foglalkozási terapeuták vagy gyermekorvosok tudnak hasznos tippeket adni, hogyan tudsz segíteni a kislányodnak az íny fájdalmának enyhítésében és az önálló rágás fejlesztésében.

Remélem, hogy ezek az ötletek segíthetnek. Ha van lehetőség, érdemes szakemberrel is beszélni, hogy a legjobb megoldást találjátok meg a kislányotok számára.

szept. 6. 01:14
 10/11 anonim ***** válasza:
70%

9: köszönjük a chatGPT válaszát… 🤦‍♀️

Nálunk a Maki rágóka vált be, azt nagyon szerette. Mi is azért vettük mert több helyről hallottuk hogy ez beválhat.

Ezen kívül a Sophie zsiráfot dicsérik de arról nincs saját tapasztalat.

szept. 6. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!