Másnak is “letehetetlen” alvásnál a baba? Hogy oldódott meg?
Most lesz kislányom 1 éves.
Az a baj, és mindig is nagyjából így volt(egy pár hétre korábban sikerült elérni nagy kínok között változást, aztan vissza a startra..), hogy altatásnál egyszerűen nem lehet letenni az ágyba.
Amint vízszintes ér, már felébred.
Annyit tettem azóta, hogy kapott egy matracot/agyat és mellé fekve szopival altatom. Azóta jobb a helyzet.
De a férjem ringatassal altatja… el is alszik másnál is. De ha letenné, vagy ha megebred (2x ébred minimum egy éjjel még), nem tudja letenni…
Szeretnék majd mostmár elmenni este pár órára egy barátnőmmel, és gondoltam tapasztalatokat kérek, le lehet e erről szoktatni, vagy mi jött be. Mert most majd a férjem fogja visszaaltatni,(először megyek el) de nagy eséllyel visszaaltatasnal lefektetni nem tudja majd.
Olyan tanácsokat olvasok, hogy az első éjjeli kelése 23 körül van, akkor biztosan nem éhes vacsi és esti szopi után, hogy először próbálja meg vizet adni neki a kulacsábol, hátha… de belül valahogy nem bizok ebben hogy ezzel visszaalszik, mert igazából olben sí visszaalszik általában, de neki bújás kell, és/vagy cici, nem kaja vagy más.
Az első gyerekem volt ilyen. Az úristenért nem lehetett letenni a kiságyba, egyszerűen alig érte a feneke a matracot, pattant ki a szeme és üvöltött. Bármennyit altattuk, bárhogy próbáltuk lerakni. Ha néha sikeeült is többedik próbálkozásra berakni az ágyába, 20 perc után ébredt.
3 hónapig próbáltuk az ágyába szoktatni, nem ment, a végére idegbeteg zombik voltunk. Már sírtam a kapunk előtt ülve, hogy én ezt nem bírom, mikor századjára is felkelt.
Elengedtem, aludt velünk, úgy bezzeg totál jól aludt. Aztán a szobájsban matracon aludtunk, ott altattam el. 2 évesen kapott nagy ágyat, azóta ott.
A kicsi meg szöges ellentéte, pillanatok alatt elaludt mindig és simán be lehetett rakni az ágyba, sőt, ő ott szeret akudni, köztünk nem.
Nálunk akkor jött el ez, amikor "letette" a cicit. Sokáig a kiságya melletti matracon aludt. Amíg ott volt valamelyikünk mellette, simogatta, paskolta a popót, mikor mit. Aztán ha elaludt egyszerűen ott hagytuk. Aztán volt mégegy ilyen hulláma, akkor leszereltük az első rácsot a kiságyáról, az hozott megoldást. Most 2 éves, megint 80%-ban a kiságya melletti matracon alszik. :D Már elengedtem. Nekem ahhoz nehéz, hogy pakolgassam, amúgyis lemászik, ha akar... Ha neki jó így, nekem is.
Egyébként miért nem próbáljátok ki, hogy vissza tudja-e apuka altatni? Ha felébred, akkor megy ő hozzá, mintha otthon sem lennél. Rögtön kiderül, hogy nyugodt szívvel elmehetsz-e. Érdemes ezt heti többször is megjátszani, hogy szokja a gyerkőc, hogy nem mindig csak veled alszik vissza.
1 Sajnos biztosan nem erről van szó.
Ahogy 2,3 írja, mi is csak matraccal bírjuk.
3 próbáltuk, elaludni elalszik rajta, “csak” letenni nem tudja. :)Ha felebred is ez van. :/
Persze azért időnként jó rápróbalni, de egyszer tudta csak letenni, akkor viszont totál ki volt ütve mert a fogzástól napok óta nem aludt normálisan.
5 a matracon alszik el nálam cicin, apjának meg ölben.
Értem hogy jó lenne a ringatast is elhagyni, de hogyan lehet máshogy megtanítani elaludni?
Próbálkoztam szundikendővel meg állattal, kendőt eldobálja altatás alatt. Cumizni meg nem cumizik. Azoknak könnyű akiknek van “eszközük” ehhez kvázi, és valamelyik bejön, de konolyan várom hogy valaki mondjon már valamit arra olyan babának, akinél kvázi eszköztelen vagy. Szóval hogyan?
(Amúgy pont visszatértem tegnap végül az ébredésre, végül jól sikerült, el tudtam menni. Ma is férjem próbálta ébredésnél visszaaltatni, de nagyon engem, vagyis konkrétan cicit akart most, azon nyugodott meg.)
Dehogyis nincs eszközöd. A cici, meg a ringatás az. :) A kérdésed az, hogy ezekről hogy lehet átszoktatni másra. Hát kitartással és figyelemmel, máshogy aligha.
Ha valamelyik terhes, akkor próbálkozni kell, amíg nem válik be valami más. Egyszercsak elfog fogadni más formát is, de ez nem jelenti azt, hogy nem lesz mellette 2 hét szenvedés. Nálunk pl. magától utasította el a cicit gyakorlatilag egyik napról a másikra úgy, hogy előtte mindig azon aludt el. Én sem tudtam mit tegyek és ő sem tudott elaludni, így csak szenvedtünk egy darabig, mígnem valami csoda folytán egyszer a feje alá került egy baromi sprőd pléd, mégcsak nem is az övé. Elkezdte söndörgetni és elaludt rajta... Az életben nem próbáltam volna meg magamtól és kb. harmadik éjjel mertem kijelenteni, hogy van összefüggés az alvása és a pléd között. Aztán 1-2 hónap múlva megelégeltem, mert a pléd ettől a bazirgálástól brutálisan elkezdett szöszölni, tele volt állandóan vele a keze, a szája és az egész ház. Eltettem és kapott más, kisebb, hasonló anyagú söndörgetni valót. Megint volt egy hét szenvedés, de megszokta és azóta az a nyunyó.
8 De jó, köszi, hogy leírtad! :)
Olvastam erről, hogy a pléd vagy akármi söndörgetése lehet ilyen eszköz.
Egyelőre nem teher, de ezt mindenképp megjegyeztem, hogy az elején nehéz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!