Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kínáljam a babám,...

Hogyan kínáljam a babám, miből hogy elfogadja a vizet?

Figyelt kérdés
Kislányom 7 hós. Egy csepp vizet sem iszik, élből elutasitja a cumisüveget, ha nem éhes nem kell neki a cumisüveg bármi legyen benne, meglátja , élből eltolja elforditja a fejét mit sem tudva hogy mivel is kínálom. Pohárból próbáltam,pár napig arra rátette a kis kezét emelte is a szájához, szürcsölte de több viz ment a nyakába kb.. aztán nuku, csak nézegeti a poharat nem emeli a szájához pedig mindent is a szájába tesz amit meglát. Fogalmam sincs mivel kináljam, probaltam gyógyszeres fecskendővel adni neki szépen tátotta a száját de kiköpte a vizet és nem kellett neki több, sír ha meglátja a fecskendőt szval abbahagytam. Napi 5x iszik tápszert 100-120ml 3 óranként, éjszaka alszik mint a bunka és 3x eszik szilárd ételt. Pár hete kevesebbet eszik mint ezekelött.Pisil eleget kakil eleget bár ma kevesebbet pisilt. Na a lényeg, mi a bajkarikába adjak neki vizet?
aug. 20. 21:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Próbálkozz a pohárral, add neki te a vizet először, ne öntse a nyakába.
aug. 20. 21:51
 2/16 anonim ***** válasza:
83%

Van olyan itató sport üveg, amit szívni kell, hogy jöjjön belőle, mert van benne visszacsapó gumi, és nem folyik ki.

Kemény a csőre, nem gumis, de szájra áll, így nem olyan, mint amiből a tápszer jön.

Egyedül is meg tudja fogni, mert pont baba kézhez van igazítva.

Rossmannban van több féle.

aug. 20. 21:58
 3/16 anonim ***** válasza:
83%

Az én fiam is utálta először a cumisüvegből (ő nem volt tápszeres, vizet ivott belőle először), a pohárból meg csak simán nem ment, kifolyt oldalt stb.

Mi végül kiskanállal adtuk neki egy darabig, kicsit macerás volt, de úgy legalább "ivott".

aug. 20. 22:02
 4/16 anonim ***** válasza:
79%

A fiam a Szentkirályi cseppség palackból iszik 7 hós kora óta.

Ugyan így nem fogadta el a cumisuveget.

Érdemes kipróbalni!

Azóta is abból iszik csak.

aug. 20. 22:09
 5/16 anonim ***** válasza:
79%
Az enyém is nagy keservesen issza csak, 8 hónapos, a hozzátáplálás óta próbálom adni neki, de nem nagyon lelkes. Evés közben ha kínálom, hajlamos többet elfogadni, egyelőre csak cumisüvegből, a csőrös poharat inkább rágja.
aug. 20. 22:11
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Mi is ugyanígy voltunk. Próbáltam vizet, babateát, de semmit nem ivott meg. Max 1-2 kortyot. Őszintén én nem erőltettem, volt elèg pisis pelus, a tápszerben is van víz, a hozzátáplálós pürékben szintén. Néha-néha megpróbáltam megitatni, főleg evések után, de ha nem hàt nem. Ma már másfél éves és sok vizet megiszik naponta. Hidd el, ha szomjas lesz megfogja inni. Valószínű ez majd akkor jön el nála ha nem issza ilyen sűrűn a tápszert.
aug. 20. 22:14
 7/16 anonim ***** válasza:
Felesleges bevásárolni mindent. Kínáld pohárral, előbb-utóbb elfogadja majd. A lányom 8 hónaposan is elsírta magát a víztől, aztán valami átfordult, és megszerette. Ma már szívesebben iszik vizet, mint bármi egyebet.
aug. 21. 08:35
 8/16 A kérdező kommentje:

Igen egyes, nyilván nem adtam neki oda a poharat a 7 hónapos lányomnak hogy a nyakába öntse. énis fogtam őis, most már csak én fogom ő meg tolja el..

Köszönöm mindenkinek a tanácsát.

aug. 21. 08:56
 9/16 anonim ***** válasza:
#8 bocsi, azt nem írtad, hogy te is fogtad...
aug. 21. 09:22
 10/16 anonim ***** válasza:
Eleinte az én lányom sem ivott szinte semmit, a csőrös poharakat csak rágta. Nálunk a 360 fokos magic cup vált be (pl. Nuk márkájú), azóta abból már szépen iszik.
aug. 21. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!