A babátok mennyi idős korában hagytátok el az alábbi dolgokat: cumisüvegek sterilizálása, víz forralása/babavíz, külön mosása a babaruháknak, babamosószer, babaöblítő használata?
Egyiket sem csináltam.
Sosem sterilizaltam, nem mostam külön sem, és babamososzerrel sem, a vizet sem forraltam, mert anyatejes volt, hat hónapos korában kapott először vizet, de nekünk ez a szűrt víz van abból a nagy uvegekbol otthon, amit rá kell tenni arra a gépre.
Azt nem szükséges forralni.
Sosem sterilizáltam, nem vasaltam, a mienkkel mostam első perctől a ruhákat normál öblítővel/mosószerrel.
Babavizet sen vettüni sosem, nem forraltam soha.
5-6 hónaposan mikor hátrafelé meg körbe körbe kúszott, az asztal lábát nyalogatta stb, elhagytam a sterilizálást.
Külön mosás, kb fél évesen kezdtük a sajátunkkal egyben mosni, viszont a mi ruháink se olyan koszosak, hogy aggódnom kelljen emiatt. De 1 éves koráig (áprilisi, a fűtésszezon végéig) sensitive öblítőt használtam, mert a nagytesója kicsiként ekcémás volt, simán féltem normál öblítőt használni.
Tápszerhez 1 éves korig forraltam a vizet (csapvíz, nem üveges babavíz), de 9-10 hónaposan már friss csapvizet ivott hozzátáplálás mellé, talán a tápszerhez a forralás is csak megszokásból maradt addig.
Most 18 hónapos.
Sterilizálás véglegesen kb 1 éves korában, de fokozatosan csökkentettem.
Tápszerhez, kulacsba, palackozott vizet használunk, sosem forraltam fel.
Ruháit mèg külön mosom, külön öblítővel, mosószerrel. Első gyerek, ha lenne tesó, azzal együtt mosnám.
Sterilizalast 4 honaposan, amint megtanult forogni mar a padlot nyalogatta, ertelmet nem lattam tovabb.
Vizforralas/ babaviz 1 evesen. Nalunk nagyon jo a csapviz, mi is azt isszuk, nincs bajunk vele, igy siman kapja 1 eves kortol.
Mososzernek mar evek ota csak herbow termekeket hasznalunk, abban nem tortent valtozas, a ruhait meg szimplan azert mosom kulon, mert mi soteteket hordunk inkabb, o meg vilagosabbakat, nem mossuk ossze igy nyilvan oket.
De mar 1,5 eves es a gyerek szazszor koszosabb, mint mi, hat csuszik-maszik-sarazik-homokozik, a ruhai is katasztrofak nap vegere, szoval attol nem felnek, hogy most baj lenne ha a mienkkel mosnank egyutt. 🤣
Most 18 hós
Újszülöttként naponta,6 hós korától 1 éves koráig heti 1x sterilizáltam.
Babavizet iszik és azzal készül a tápszer mai napig.
Nemrég hagytuk el a babamosószert már csak az öblítő sensitive.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!