Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babátok mennyi idős korában...

A babátok mennyi idős korában hagytátok el az alábbi dolgokat: cumisüvegek sterilizálása, víz forralása/babavíz, külön mosása a babaruháknak, babamosószer, babaöblítő használata?

Figyelt kérdés
A külön mosásnál én nem mosnám a kicsi ruháit a mieinkkel, de a tesójéval egy idő után igen.
aug. 20. 10:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%
Semelyik nem csináltuk, úgyhogy azonnal.
aug. 20. 10:18
 2/11 anonim ***** válasza:
51%
6 hónapos korában, bár az még megmaradt azóta is, hogy külön mosom a ruháit (gyorsan termelődik a szennyese amúgy is).
aug. 20. 10:24
 3/11 anonim ***** válasza:
49%
5 hós korig sterilizáltam majd abbahagytam. Mosni külön mosok neki mert csak világos ruhái vannak nekünk meg sötétek és nem mosom egybe de ha van feketéje vagy barnája akkor azt berakok a miénkkel.
aug. 20. 10:35
 4/11 anonim ***** válasza:
54%

Egyiket sem csináltam.

Sosem sterilizaltam, nem mostam külön sem, és babamososzerrel sem, a vizet sem forraltam, mert anyatejes volt, hat hónapos korában kapott először vizet, de nekünk ez a szűrt víz van abból a nagy uvegekbol otthon, amit rá kell tenni arra a gépre.

Azt nem szükséges forralni.

aug. 20. 10:51
 5/11 anonim ***** válasza:
46%

Sosem sterilizáltam, nem vasaltam, a mienkkel mostam első perctől a ruhákat normál öblítővel/mosószerrel.

Babavizet sen vettüni sosem, nem forraltam soha.

aug. 20. 10:58
 6/11 anonim ***** válasza:
49%

5-6 hónaposan mikor hátrafelé meg körbe körbe kúszott, az asztal lábát nyalogatta stb, elhagytam a sterilizálást.

Külön mosás, kb fél évesen kezdtük a sajátunkkal egyben mosni, viszont a mi ruháink se olyan koszosak, hogy aggódnom kelljen emiatt. De 1 éves koráig (áprilisi, a fűtésszezon végéig) sensitive öblítőt használtam, mert a nagytesója kicsiként ekcémás volt, simán féltem normál öblítőt használni.

Tápszerhez 1 éves korig forraltam a vizet (csapvíz, nem üveges babavíz), de 9-10 hónaposan már friss csapvizet ivott hozzátáplálás mellé, talán a tápszerhez a forralás is csak megszokásból maradt addig.

aug. 20. 11:50
 7/11 anonim ***** válasza:
61%

Most 18 hónapos.

Sterilizálás véglegesen kb 1 éves korában, de fokozatosan csökkentettem.

Tápszerhez, kulacsba, palackozott vizet használunk, sosem forraltam fel.

Ruháit mèg külön mosom, külön öblítővel, mosószerrel. Első gyerek, ha lenne tesó, azzal együtt mosnám.

aug. 20. 12:25
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
Sterilizálni az első pár hónapban, vizet 1 éves koráig forraltam. A ruháit mindig a miénkkel mostam, rendes mosószerrel.
aug. 20. 12:53
 9/11 anonim ***** válasza:
50%

Sterilizalast 4 honaposan, amint megtanult forogni mar a padlot nyalogatta, ertelmet nem lattam tovabb.

Vizforralas/ babaviz 1 evesen. Nalunk nagyon jo a csapviz, mi is azt isszuk, nincs bajunk vele, igy siman kapja 1 eves kortol.

Mososzernek mar evek ota csak herbow termekeket hasznalunk, abban nem tortent valtozas, a ruhait meg szimplan azert mosom kulon, mert mi soteteket hordunk inkabb, o meg vilagosabbakat, nem mossuk ossze igy nyilvan oket.

De mar 1,5 eves es a gyerek szazszor koszosabb, mint mi, hat csuszik-maszik-sarazik-homokozik, a ruhai is katasztrofak nap vegere, szoval attol nem felnek, hogy most baj lenne ha a mienkkel mosnank egyutt. 🤣

aug. 20. 12:59
 10/11 anonim ***** válasza:

Most 18 hós

Újszülöttként naponta,6 hós korától 1 éves koráig heti 1x sterilizáltam.

Babavizet iszik és azzal készül a tápszer mai napig.

Nemrég hagytuk el a babamosószert már csak az öblítő sensitive.

aug. 20. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!