Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Félek, hogy képtelen vagyok...

Félek, hogy képtelen vagyok ellátni egy babát, mit tegyek, hogyan készüljek fel?

Figyelt kérdés

A férjemmel babát várunk, aminek nagyon örülünk. Eddig folyamatosan rosszul voltam, talán most már kezd jobb lenni a helyzet. Amikor testileg jól vagyok, akkor lelkileg jön rám a szorongás: hogyan fogok ellátni egy babát?

Mindig is feledékeny, kapkodós, gyenge felfogású voltam. Hát egy anyának nem ilyennek kell lennie :(

Félek, hogy majd elfelejtek neki adni valami gyógyszert, nem ébredek fel a sírásra, takarót hagyok a kiságyban, amitől éjszaka megfullad, mézes teát töltök neki, csapvízzel öntöm fel a tápszert, túl kevés / sok ruhát adok rá, amitől megfázik / túlmelegszik...ilyesmik.

Erre hogy lehet felkészülni?

Szerintem tényleg túl hülye vagyok egy babához. És nem leszek okosabb az anyai ösztöntől sem :(

Milyen könyveket, weboldalt, tanfolyamot ajánlotok? Ha

egyáltalán segítenének rajtam.

aug. 14. 11:39
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Rajtad max. egy pszichológus segítene, de nem tudom, miért nem mentél el hozzá gyerekvállalás előtt.
aug. 14. 11:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tudom. Ezeken amiket felsoroltál miért parázol már előre?

Majd ha odaérsz szépen összekapod az agyad és kitartóan koncentrálsz a babára. Menni fog. Hibázni meg mindannyian hibáztunk, túléli a legtöbb gyerek.

aug. 14. 11:57
 3/10 A kérdező kommentje:

#1.

Talán a jövőbe kellett volna látnom, hogy várandósság alatt milyen problémám lesz, és már ELŐRE menjek pszichológushoz?

#2.

Azért parázok, mert nem tudom, hogyan készüljek fel már előre ezekre. Azért is írtam ki a kérdést, hátha valaki ír valami hasznosat. Köszönöm szépen :)

aug. 14. 12:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Hat, figyelj oda.

De szerintem ezzel nem lesz gond, en legalabbis nagyon szeleburdi, halogatos tipus vagyok, de a gyerekkel kapcsolatban mindent huszonhatszor atnezek, ellenorzok, nagyon figyelek.

Mindig idoben telefonalok, ha idopontot kell kerni neki mittudomen, orvoshoz, idoben befizetem, amit kell es stb.

De a sajat eletemrol ez nem mondhato el, mindent a vegletekig halogatok sajnos. A gyerekre naagyon figyelek.

Irj egy listat majd esetleg, ha nem vagy biztos abban, hogy mit kene csinalnod :D

Vagy legyenek dolgok, amiket egyszeruen nem csinalsz.

En pl soha nem raktam ra a kanapera vagy az agyra a babat, rettegtem hogy leesik, amig picike. Azota mar megnott es esett is le, ahogy felmaszott, szoval mar megtorten a baj, de nyilvan mas ha egy 1 eves esik le a kanaperol, mint egy 1 hetes.

Kezben, kendoben, adamo hintaban, kisagyban es a foldon jatszoszonyegen volt a baba, mikor mit igenyelt. Egyszeruen nem tettem magasra, nehogy miattam essen le. Utolag latom, hogy en ezen nagyon szorongtam, de akkor es ott nekem ez igy jo volt, hogy igy csinaltam :D Es nem is lett baleset egeszen addig, amig o maga nem akart felmaszni ra. De aztan megtanulta ugyesen, hogy hogyan kell fel-le jonni az agyrol, kanaperol.

A sirasat biztos meghallod, de vegyel kamerat, bebiort es ha nem vagy vele a szobaban, akkor tudod figyelni.

Mindenre van megoldas amugy, de szerintem oda fogsz figyelni.

Az ember hibazik, de azert keves esellyel lehet fatalis hibat veteni. Most az, ha veletlenul egyszer csapvizet kap, nagy esellyel baja nem lesz, de azert legyen mindig kikeszitve neki a forralt viz vagy az asvanyviz.

Ha rosszul oltozteted fel, semmi gond, majd akkor levetkozteted vagy adsz meg ra ruhat.

Bele kell tanulni, de menni fog, mert muszaj. 0 perces koratol kezdve foglalkozni, gondoskodni kell egy babarol, nincs olyan, hogy nem, szoval gyorsan megtanulod.

aug. 14. 12:22
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

Előre nem lehet ezekre fellészülni. Hozza majd az élet.

De milyen helyen laktok, hogy belehalna a babád egy üvegnyi csapvízbe?

Mézes teát meg miért adnál neki? Egyáltalán miért adnál egy babának teát? Ezeket gondolod végig...

Felesleges könyveket olvasgatni, meg jegyzetelni hozzá. Normális ember eleve odafigyel a babára, jobban mint bármi másra.

aug. 14. 12:26
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is szétszórt vagyok, de ezen nem idegeskedtem. Nagyon mélyalvó voltam, de a sírásra felébredek. A férjem izgult ezeken, hogy honnan tudjuk mi a baja stb. 3 hónapos, eddig megoldottuk :D

Illetve nekem bevált a hűtőre írt dátum lista, mikor hova kell menni, csak azonnal írd fel.

Ne izgulj, menni fog! Kellemes babázást! :)

aug. 14. 12:48
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ott vagy az első pánik után összeszoktok és szépen belejössz. A gyerekem lassan 3 és még mindig hibázok valamiben,de a gyerek él és boldog. Nincs tökéletes szülő és nem tudsz nagy hibát csinálni,takaró meg nem kell egyáltalán, ha anyatejes akkor addig szoptatod amíg jól esik. Ha tápszeres akkor simán szerezz be egy tápszer melegítő készüléket max vízforraloval előre csinálsz vizet. Youtube-on kb minden van,pelenkázás fürdetés, szoptatás és kB mindennek van facebook csoportja is pl a szoptatási tanácsadás csoport jól jött ( ha anyatejes lesz), de tuti van tápszeres csoport is és van hozzátápláláshoz is csoport. Nekem amúgy befőtt "az a 9 első hónap" könyv legalábbis a terhességi tünetek értelmezésében, hogy mi normális és mi nem az.
aug. 14. 13:33
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Majd belejossz. A többség így van az elején. Ki előbb ki utóbb de belejovunk. Az évek meg a rutin itt is tenni fogják a dolgukat.
aug. 14. 14:23
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nyugodj meg. "Felnősz" majd a feladathoz, hidd el!

A biztonságért persze tegyetek meg mindent.

Kisbabának nem adunk teát, egyáltalában, olvass kérlek utána.

Legyen légzésfigyelő, bébiőr.

Ha attól félsz, a kocsiban felejted (nem fogod!), a telefonod/táskád tedd hátra a gyerekülés mellé.

Ne tedd magasra, kanapéra, ha már forog, mert egy pillanat alatt le tud esni, és rohanhattok az ügyletre pánikban. Ha van kert, ne legyen benne mérgező növény, gyöngyvirág stb. (amikor már má

És a legfontosabb: merj segítséget kérni. Tényleg. Nem szégyen, ez egy pillanatra se forduljon meg a fejedben.

Az első hetekben kell idő belerázódni. Rendeljetek kaját, valaki hozzon kaját, vagy segítsen takarítani, rendeljétek meg a bevásárlást házhozszállító cégtől stb. Ne törődj a háztartással, ne akarj 4 féle szakadni.

A férjed is vegye ki a részét, mindenből. Direkt nem a segítség szót használom, ő az apja, nem segít, hanem kiveszi a részét.

Ha vannak nagyszülők, engedd, hogy segítsenek, ha szeretnének, nem szükséges most a büszkeség, hogy "egyedül is megoldom". Ami Neked segítséget jelent, azt merd kérni.

aug. 14. 15:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Szeleburdi,fejemet is elhagytam néha módban éltem. Mondjuk bölcsödében dolgoztam így valamilyen szinten megtudtam beszélni önmagammal hogy sima liba, ez otthon is menni fog. Oké hogy 3 hós a legkisebb baba a bölcsibe ( IGEN KÜLFÖLDÖN ENNYI IDÖSEN HOZZÁK ) DE A 0-3 hós időszakra nem voltam felkészülve. Mondjuk azon stresszeltem csak hogy hogy öltöztessek egy újszülöttet, sokminden ment már rutinból a munkámból adandóan. Oké hogy az agyam is elhagytam de a munkahelyemen mindig mindent észben tartottam és helyesen csináltam. Mindent észben tarok a kislányomnál, azt is tudom hány órakkor evett ma és mennyi milit, Gyógyszereket szépen odaadom ha van akárcsak a mindennapos d vitamint es probiotikumot, sosem felejtem el. Belejössze majd, de ne stresszelj rá. Pl azt se tudtam hogy kell fürdetni egy újszülöttet, tanúltam igen a munkámhoz kellett tudnom a tanfolyamon, de hogy ez gyakorlatban hogy néz ki egy 2kg800grammos ujszülöttel, hát tudta a franc, de megmutatták.
aug. 14. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!