Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mást is bosszant, ha a nagy...

Mást is bosszant, ha a nagy átlaghoz képest "le van maradva" a babája?

Figyelt kérdés
Mármint nem aggódom érte és nem is sürgetem, tudom, hogy majd csinál ő is mindent, amikor eljön az ideje, de amikor meghallom, hogy a vele egykorú babák már ülnek, állnak, járnak, kis híján cigánykerekeznek és deriválnak, azért egy kicsit idegesít... Nyilván azért, mert a kiülést már nagyon várom, de nyoma sincs, és távolinak is tűnik, és amikor jönnek ezzel, hogy a szomszéd egykorú lánya már lépeget...idegrángásom van. 😅 Mindeközben az eszemmel tudom, hogy baromság ezen pörögni, hiszen olyan hamar elmúlik ez a kor is, de valamiért mégis idegesít...
aug. 7. 20:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Engem is bosszantott, de nem is az, hogy más gyereke előbb csinált ezt-azt, hanem inkább a hencegés. Sok anyuka evvel dicsekedett és így jobban feltűnt a dolog számomra.
aug. 7. 20:48
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
Az nem idegesített, hogy két gyerekünk megfontolt volt mozgásfejlődésben. Mindent időben csináltak, de később mint sok ismerős gyereke. Abszolút helyén tudtam kezelni. De ebben valószínűleg szerepet játszott az, hogy a harmadik gyermekünk súlyos mozgássérült, és ő nem lassabban, hanem őrülten lassan fejlődött (másfél évesen kúszott, 2,5 évesen ült fel).
aug. 7. 21:25
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

Nekem az első gyerek volt az aki, mindig mindent nagyon korán csinált, most a harmadik pedig totál le van maradva. Hordom konduktorhoz, szépen hozzá be a lemaradást, de egyáltalán nem zavar más gyereke hol tart. Ha valaki csodálkozik hogy még csak itt tart, nem izgat. Én őt így szeretem, nekem ő így a tökéletes.

Többedik gyereknél szerintem már nem fog érdekelni, mert nem lesz időd ilyennel foglalkozni. Hidd el sokkal boldogabb leszel, ha ilyeneket magasról lesz...sz.

aug. 7. 21:27
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy bosszant, nem jó szó rá. Üvölteni tudtam volna, de nem azért, mert a szomszéd Marishoz képest nem hozta a szintet, hanem mert TÉNYLEG durván mecgkésett volt és hiába hordtam és tornáztattam én is naponta, csak nem akart fejlődni.

Az pedig valóban frusztráló tud lenni, amikor az egyébként is nagynövésű, hosszú hajú gyereket látva megkérdezik, hogy "miért fekszik egy ekkora gyerek még babakocsiban, miért nem jár?".

Hát azért b+, mert kúszni sem tud, nemhogy járni és egyébként egyéves, nem 2, ahogy te hiszed.

Iszonyat nehéz volt és legfőképpen az, hogy nem tudtuk, hogy beéri-e valaha a társait vagy 3 évesen is csak feküdni fog.

aug. 7. 22:17
 5/11 anonim ***** válasza:
Utolsó, és mi lett? Beérte a társait? Mi lett a dolog kifutása?
aug. 7. 23:21
 6/11 anonim ***** válasza:
72%
Az enyém gyorsabban fejlődött mozgásban, mint az unokatesó és beszédben sokkal lassabban. Hallgattam én is, a másik már húsvétra verset mondott, az enyém még csak makogott. Most 4 évesek, senki sem mondaná meg, hogy anno egyik előbb kezdett járni, a másik meg beszélni. Engedd el!
aug. 8. 06:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem minden mozgást időben csinált a fiam, de a határidő vége felé. Viszont 2 éves elmúlt, és nem beszél, most ez stresszel nagyon. Tudom sok gyerek nem beszél még ekkor, én úgy látom minden rendben vele, okos, értelmes gyerek, de utálom hogy beleteszik az emberbe a félszt, hogy valami nagyobb probléma van a háttérben.
aug. 8. 07:49
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem az első mindent késve csinált. Bosszantott, persze. Aztán mikor kiderült, hogy gond van, akkor el tudtam fogadni. Úgy örültem, mikor 4 évesen végre beleült a hintába, hogy könnyeztem. Másnak ez meg alap pici kortól kezdve. Mai napig kapom a sajnálatot, mikor valamit végre lemaradva, de megcsinált, és én örülök, más meg nem érti, hogy nem tudta ezt korábban. Már nem izgat. Hasalni nem akart sokáig, akkor is kaptam a szemöldök húzogazást idegen anyukától is. (Az összes babás mamás csoportból kiléptem, mert azok bosszantottak a legjobban, amikor már tényleg 2 évesen a szózatot mondta a gyerek.)

A második időben csinálta a mozgasfejlődést, meg az összes védőnői státusz szülői kérdőívében szereplő dolgokat, ellenben minden más képességben ő is lemaradt a kortársaihoz. Plusz nagyon apró termetű. Viszont nála elvileg nincs semmi gond, és már az első gyereknél való megerősödésem miatt sokkal könnyebben kezelem.

aug. 8. 09:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Utolsó. Mi a problémája az első gyerekednek ha szabad tudni?
aug. 8. 10:04
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy alakultak a dolgok, hogy a barátnőim közül én voltam a második, akinek kisbabája lett. Így 1 baràtnőm volt aki "előttem jàrt" és egyben ő volt az egyetlen viszonyítási alapom. Azért irtam idézőjelben, hogy előttem járt, mert tudni kell, hogy kerek 1 héttel szült hamarabb, mint én 🤣 Na az ő kisfia mindent előbb csinàlt legalább 1 hónappal, mint az enyém. Megmondom őszintén, megevett a fene. Nem az volt a bajom, hogy az övé csinálja, hanem az, hogy az enyém miért nem. Talán valami baja van? Mindig ez járt a fejemben. A férjemmel is volt, hogy összevesztünk ez miatt, nem egyszer, mert neki nagyon nem tetszett, hogy másokhoz hasonlítgatom a gyereket és mindig attól félek, hogy valami baja van.

Na és most ott tartunk, hogy azóta eltelt 1,5 év és azóta már 4 barátnőm is szült. És most látom, hogy valójában nem az én kisfiam csinàlt mindent későn, hanem a másik baba csinálta túl korán 😀 Ugyanis azok a barátnőim babái akik később születtek 6-7-8 hónappal, mindannyiuk később kezdett kúszni,mászni,jàrni, mint az én fiam. Szóval teljesen feleslegesen aggódtam és zsörtölődtem, a pillanatok megélése helyett...

aug. 8. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!