Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megkésett beszéd miatt kihez...

Megkésett beszéd miatt kihez érdemesebb vinni a gyerkőcőt? Konduktor vagy gyógypedagógus?

Figyelt kérdés
Kettő van a környéken, mindketten foglalkoznak picikkel és megkésett beszéddel is
2024. aug. 6. 21:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%

Legelőször fejlődésneurológushoz. Mindenképpen. Ő vizsgálja meg,milyen lemaradásai vannak. És ő mondja meg,hova,kihez vidd. TSMT-t is kiír neki, ingyen. Meg logopédust,meg más foglalkozásokat.

Először lássa fejlődésneurológus. Utána majd meglátod.

2024. aug. 6. 21:55
 2/17 anonim ***** válasza:
63%
Megkérdezhetem, hogy milyen idős a gyereked, hogy megkésett beszéfejlődésről van szó? :)
2024. aug. 6. 22:45
 3/17 anonim ***** válasza:
0%
Mindjart irja, 1,5 eves. Ez ilyen gyakoris ostobasag, hogy a 2 eveseknek is folyekonyan , mondatokban kell beszelni 🤦🏻‍♀️
2024. aug. 6. 23:33
 4/17 anonim ***** válasza:
81%

Valóban a neurológus a legjobb választás, ő vélhetően az elmaradás szintjét és okát is be tudja lőni, és a megfelelő helyre küld.

Én ilyen fejlődéssel kapcsolatos dolgokban olyanra bíznám a döntést, aki tényleg több szempontot is átlát.

Az sem mindegy egyébként, hogy mennyi idős a gyerkőc, és egyéb téren hogy áll, pl. a nagymozgások rendben vannak/voltak?

2024. aug. 7. 00:18
 5/17 anonim ***** válasza:
51%

Nem. Először audiológia, egy rendes hallásvizsgálat, legjobb a BERA. Normális neurológus is oda fog küldeni legelőször, nem rögtön fejlesztésre, mert első kizárni a szervi okot.

Ha az negatív, akkor neurológus

2024. aug. 7. 06:30
 6/17 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a gyerek?
2024. aug. 7. 07:59
 7/17 A kérdező kommentje:
2 éves. Védőnő jelezte, én még nem gondolnám gondnak, mert amúgy mindent megért amit mondok neki (ha a kedve is van) meg is csinálj amit kérek tőle. Nagymozgások szépen időre történtek, annyi, hogy már 10 hónaposan járt.
2024. aug. 7. 09:15
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a védőnőt (vagy a gyerekorvost) kérdezném meg, hogy hova vigyem első körben.
2024. aug. 7. 09:34
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is védőnővel, orvossal beszélnék erről, ő tud tanácsot adni, ha kell, ad beutalót ahová kell. Amúgy az, hogy 10 hónaposan indult el, nem jelent semmit. Sőt, ha túl korai, még gondot is okozhat.
2024. aug. 7. 10:12
 10/17 anonim ***** válasza:
0%

Szinte gondoltam 😫🤦🏻‍♀️

2 evesen NEM KELL beszelni !!

2024. aug. 7. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!