Jól fejlődik a 9 hónapos babám? “Elég, amit tud?”
Igazából 1 hét múlva lesz, dátum szerint 9 hónapos.
Éjjeleket nagyrészt átalussza, néha vannak mikor ébredések, cumival alszik tovább. Kb 20.30-6.30-7.00-ig+2x alszik nappal, összesen kb 3 órát. Evésben egyre ügyesebb, banánt, kenyérhéjat, babakekszet elrág, akár saját kézből is, kis falatokkal legtöbbször “betalál”. Amúgy 1 étkezést váltottunk ki, gyümiket, tejtermékeket szereti, főzeléket még nem annyira🥴
3300g született, most 8,2 kg.
Már 2 hónapja mászik és villámgyors, szintén 2 hónapja ül és 1 hónapja áll is, hetek óta bútor mellett sétál. Régóta mondogatja a szótagokat (bababa, dede, mama) de van amikor csak visit, hörög, nyekereg😃
Megérti: gyere ide, hallgat a nevére, tud tapsolni, de csak akkor csinálja ha akarja.
Mindent kipakol ha olyan dolog közelébe kerül. Megismer minket, sőt nagyon ragaszkodik, idegeneket nem annyira szereti. Néha összeütöget 2 tárgyat, de nem jellemző. Ilyet még nem ért meg, hogy integetés vagy hogy kérem, add ide, viszont sokat nevet a testvérével. A nem szabadra nem igazán hallgat😜 de szerintem érti. Sok dolognak tudja a nevét (játékok, apa, tesó) és ha kérdezzük hogy hol van akkor rájuk néz, vagy elveszi, vagy oda is megy. Egész nap mozgásban van, mindig az kell neki ami valaki másnál van..😅amúgy aranyos, mosolygós, cuki baba, fürödni imád, tiszta ideg mikor kiveszem a kádból. Szerencsére nem mászkál nagyon nélkülünk a hàzban, de nyilván mindent szájbavesz, úgyhogy vigyázni kell vele. A járókát persze utálja, meg azt is ha egyedül marad egy pillanatra. A cumisüveget viszont nem tartja és a gyakorló cumisüveget sem igazán próbálgatja🤷🏻♀️
Nagyjából szerintem ennyi.
Annyira nem èrtem az ilyen kèrdéseket.
Nyilvánvaló, hogy jól fejlődik és ezt te is tudod, mert süt az írásodról.
Amivel nincs baj, legyél rá büszke, mert nagyon ügyes. De teljesen felesleges volt a kérdés.
Nem, nem eleg.
Az enyem 9 honaposan mar reg 2 eves volt 🤣🤣
Le vagytok maradva!!
Mi a baj? Mit kene meg tudnia szerinted?
Annyira nem èrtem az ilyen kèrdéseket.
Nyilvánvaló, hogy jól fejlődik és ezt te is tudod, mert süt az írásodról.
Dicsekszik
Az ilyen kérdések mind erről szólnak, hogy dicsekszik a szülő, hiszen kilenc hónaposan bútorok mellett lepegetni csakis az ő csemetéje tudhat
Meg szotagokat mondani is...
Bocsanat, ha így tünt, abszolut nem ez volt a célom.. a múltkor olvastam egy kérdést, amiben az ennyi vagy kicsit idősebb babák legalább ezeket tudták+mutogatni, integetni, meg hasonlókat. Bennem ez megmaradt és azóta gondolkozom rajta. Közben nekem a fiam is már nagyon hamar járt, szóval a bútor mellett lépegetést nem tartottam olyan extrának+a szótagmondást, mivel tegnao voltunk védőnőnél es azt kérdezte is.
Tényleg nem dicsekvésnek szántam.
Mutogatas 1,5 eves korig kell hogy meglegyen, de amugy ennek is kulonbozo fazisai vannak. Az en kisfiam eloszor csak ugy lenditette a karjat az adott dolog fele, majd nyitott tenyerrel mutogatott, aztan vegul az ujjaval.
Tapsolas, integetes 1 eves korig “kell” meglegyen, de onmagaban amugy ha ezek kesnek, nem jelent semmit.
A babak nem olvassak a tankonyveket.
Enyémek közül 9 hónaposan szerintem egyik sem integetett vagy mutogatott, de 2 a 3 gyerekből 10-11 hónapos korra már csinálta ezeket, a legnagyobb tapsolt 1 éves korra, de a mutogatást csak 1 éves kor után kezdte és még rá sem mondott semmit sem gyerekorvos, sem védőnő. Egyébként ő mászott-lépegetett leghamarabb a 3 gyerek közül, 6,5 hónaposan kezdett mászni, 11 hónaposan már járt. Szerintem ő minden energiáját a nagymozgásokba fektette, nem ért itt rá mutogatni :D
Szóval ezeket egyáltalán nem kell tudnia egy 9 hónaposnak, nyugi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!