Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány fokos láztól adtok...

Hány fokos láztól adtok lázcsillapítót a babának?

Figyelt kérdés
Végbélben 38,7 a hője (így 38,2, mérsékelt láz). Ki is dőlt elég hamar, de még nem kapott gyógyszert. 8 hónapos
júl. 31. 20:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
38,5 felett, ha 38,5 alatt a közérzete jó, akkor nem kap, de ha rossz a közérzete, nyűgös, sír akkor az alatt is kap.
júl. 31. 20:59
 2/12 anonim ***** válasza:
54%
Én 38 felett. Ha jó a közérzete, akkor én sem adok.
júl. 31. 21:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én szinte mindig csak a közérzetét, kedvét figyelem. Volt már, hogy 39 körül is jó kedve volt, de a héten pont úgy jártunk, hogy alig volt 38 felett, és mégis nyűgös, bágyadt volt, ezért adtam neki Nurofent. Fiam szerencsére egy éves kora körül volt lázas beteg először, így a picikori betegségeket megúsztuk, akkor biztos jobban megijedtem volna, és hamarabb is kezdem csillapítani szerintem.
júl. 31. 21:30
 4/12 anonim ***** válasza:
20%
38 felett javasolt ilyen piciknek csillapítani, én nem kockaztatnek, semmit nem vesztesz, ha adsz be neki gyógyszert, főleg éjszakára.
júl. 31. 21:51
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem is annyira a hőjét nézem, hanem azt, hogy érzi magát. Van, hogy 38+ még meg se kottyan neki, máskor meg az alig 37 -es hőemelkedés is kikészíti.
júl. 31. 22:40
 6/12 anonim ***** válasza:
57%

Nem a hő számít. Nappal akkor, ha eléri a 39 fokot.

Alvás előtt este akár 38 foknál is,ha rosszul néz ki a gyerek.

júl. 31. 22:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Közérzet függő. Volt mikor 38 körül kapott, máskor bőven 39 felett volt már, mikor adni kellett mert nagyon nem volt jól, de addig igen.

8-9 hónaposan volt neki ilyen magas lázzal járó betegsége egyébként.

júl. 31. 23:31
 8/12 anonim ***** válasza:
63%
Mivel nálunk egy tortúra bármilyen gyógyszert a gyerekbe diktálni, csak akkor adok, ha annyira rosszul van, hogy még mindig a gyógyszer a kisebbik rossz. Gyakorlatilag soha, mert inkább az a jellemző hogy jókat alszik betegen, 40 fokos lázasan is, nem az hogy nyüglődik. Mérni se nagyon szoktam mert azt is rühelli, csak álmában, de akkor meg alszik, fel nem ébresztem, mire felébred, lejjebb megy a láza is általában. Eddig az itathatósággal se volt sose gond.
aug. 1. 00:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Én azonnal adtam, amint elkezdett felmenni a lázuk, de mindkét gyerekem lázgörcsös, ezért muszáj volt sajnos, nem engedhettem, hogy feljebb menjen.
aug. 1. 07:46
 10/12 anonim ***** válasza:
Amikor rosszul erzi magat. Ez lehet 37,5-es hoemelkedes is, meg lehet, hogy 39,6-al meg jatszik.
aug. 1. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!