Komatál! Milyen kajának örülnél?
A helyi baba-mama "klubbanx szokás nálunk a komatálazás nagyon nagyon régóta, teljesen anyukához alkalmazkodva. (Mettől-meddig, hány naponta, milyen napszakban, mit, stb.)
Általános, hogy megkérdezem mit enne a kiscsalád és mindig az a válasz, hogy mindegy, bárminek örülnek... Én viszont már teljesen ötlettelen vagyok. Nem akarok 5 perces kajákkal előrukkolni, az mindig jól jön baba mellett a tarsolyban, de nagyon komolyakkal sem, mivel nem vagyok egy konyhatündér. :D
Szóval segítsetek, milyen általános, nem túl megosztó és nem is túl bonyolult kajákat ismertek, aminek akár ti is örültetek volna?
Én se örülnék, nem szeretem a gondolatot, hogy egy idegen csinálja a kaját.
Gyümölcs jó, de ha terhességi diabos valaki, akkor az is gond lehet (bár akkor nem mondaná, hogy mindegy).
Ha szoptat, akkor az alkoholos, fűszeres dolgokat, k-betűseket, hüvelyeseket, tejes dolgokat érdemes kerülni.
Szoptatas alatt is lehet mindent enni, kiveve alkohol es nyers husos dolgok. A K betusek es huvelyesek kerulese elavult, ezer eves hulye tanacs. Ilyeneket ne irogassunk mar 2024-ben.
Anyukat meg kell kerdezni, valami bantja-e a baba hasat. Ha nem, nyugodtan vihetsz rakott karfiolt is.
Mint mondtam, nálunk sem kötelező elfogadni a segítséget, nincs azzal baj, ha valakinek nincs erre igénye, megoldja, vagy idegenkedik tőle.
Az a baj, hogy a régi hagyományokhoz híven, az első 2-4 hétben szoktak az anyukák általában segítséget kérni ebben nálunk, olyankor meg még ugye nem igen kiforrott, hogy mi bántja a baba pocakját, de nyilván senki nem készül általánosságban puffasztó kajákkal pl.
A brassói is nagyon jó ötlet köszi! :)
Azért is nagyon nehéz, mert 6-8-an főzünk általában és ugye mindenki beírja mit visz, hogy csóró család ne egye 3 hétig ugyanazt, így csomószor ellövik az alap ötletem mire odajutok... :D Húsleves, gyümölcsleves, borsó leves, rántotthús, krumplipüré, fasírt, valami egyszerű főzelék, lasagne pl. ilyen alap, amit tuti visz valaki és ha nem vagyok elég gyors, akkor nem én. :D Most is éppen így jártam, ezért próbálok ötletet gyűjteni.
Egyébként lehet ezzel kiverem a biztit, de ha valakinek ez megalázó, akkor tetézném... Van olyan anyuka, akinek takarító cége van és nem akar főzni, ellenben egy ingyen takarítást mindig bevállal az első hónapban a friss kismamáknak a cégével. Ezzel sem kötelező élni nyilván.
Egyébként nekem is meglepő volt ez az összetartás amikor belekerültem ebbe a társaságba, a nagyobb lányommal nincsenek jó baba-mama programos tapasztalataim.
Érdekes ez a baba mama klub,nekünk óvodában semmit nem lehet bevinni szülinapra,nevnapra sem,ami saját,hanem csomagolt legyen és részletesen rajta az összetevők
Nincs ebben a baba mama klubban védőnő,vagy hasonló? Csodálom,hogy engedik,minden közlekedés nélkül.
16
A bölcsőde, óvoda általában állami intézmény, ergo a HACCP rendszer szerint működik. Egy baba mama klub meg úgy működik, ahogy a tagok akarják.
Mindenki egyénileg dönthet úgy, hogy akar ételt a többiektől vagy sem.
Szerintem mivel szokás kerülni, ezért egy idegennek nem főznék.
Én ettem egyébként mindent.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!