Mit gondoltok a névről?
Rafael Nazira Amina?
Mit gondoltok, mi az első gondolat ha elolvassátok? 😃😃
Külön-külön még csak-csak vállalható a két név, de így egyben, pláne egy szintén különlegesebb vezetéknévvel, túl sok.
Az Amina jobban tetszik, én csak azt adnám magában.
Egy török szappanopera főszereplői az első gondolatom (soha nem mondanám egyetlen névre sem, hogy gáz, lévén sajnos nekem is fura nevem van)
Azt mondanám, hogy azt adjátok, ami mindkettőtöknek tetszik.
De! Magamból kiindulva a többség nem érti a nevem elsőre, folyton magyarázkodnom kell, szinte senki nem jegyzi meg. Így mivel a vezetéknév sem átlagos, szokványos, így inkább könnyebben kiejthetőt adnék.
Pl: Rafael Mina
Túl sok így együtt, illetve nagyon rímel a Nazira Amina, mivel ugyanazok a magánhangzók vannak benne, és ettől komolytalanná válik (kb mint egy "abraka dabra"). Illetve azért sem jók egymás után, mert a Nazira A-ra végződik és utána egy A-val kezdődő névtől olyan mekegős lesz, mert meg kell állni, hogy elkülönüljön rendesen a nevek határa, máskülönben meg összefolynak.
Én a helyedben vagy csak az egyiket adnám (Rafaelhez inkább mássalhangzóval kezdődőt ->Nazira), vagy pedig másik második nevet keresnék, ami nem A-val kezdődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!