Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik kislány név a legjobb?...

Melyik kislány név a legjobb? Többi lent

Figyelt kérdés

Októberre várjuk a kislányunkat. Elég hagyományos vezetéknevünk van, è s szeretnénk kicsit különlegessé tenni a teljes nevét.melyik név hangzik jobban?

•Szakàcs Zóra

•Szakács Zóra Szofia

•Szakács Zelina

•Szakács Zoja

•Szakács Szofia

júl. 23. 00:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha különlegessé akarjátok tenni miért tucat nevet adtok neki?

Szakács Zója- nekem egybefolyik és szója lesz belőle azt biztos nem adnám.

Többi se tetszik de nagy visítva a Zórát mondanám.

júl. 23. 07:50
 12/20 anonim ***** válasza:
Cs után a Z nagyon nem hangzik jól. Ha csak ezek a listásak, akkor Szofia, de az se az igazi. Inkább magánhangzócal kezdődő nevet választanék
júl. 23. 08:12
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Jesszus, Cs után tényleg kizárólag sziszegős neveket találtatok??? Sajnos egyik sem hangzik jól, megbotlik benne az ember nyelve.
júl. 23. 08:28
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A Szakács névvel igazi nyelvtörő keresztnevek a "Z" és "Sz" kezdetűek. Valamilyen lágyabb névvel hangzana jól

Szakács Elina

Szakács Iringó

Szakács Ida

Szakács Ada

Szakács Enola

Szakács Éda

Szakács Imola

Szakács Olívia

júl. 23. 09:09
 15/20 anonim ***** válasza:

Ahogy már sokan leírták szerintem se jó a Cs után az Sz/Z hanggal kezdődő nevek. Az alliteráció se hangzik jól ebben az esetben Sz-szel, túl sziszegős, erőltetett hatása van.

Ha muszáj akkor Zelinát választanám ezek közül vagy még az is jó hogy a második maradjon a Szófia de elé egy nem Z betűset adnék.

Pl jobban hangzik vele egy Maja, mint egy Zoja.

De lehet extrábbakat is választani ami azért hangzásban nem annyira nyelvtörő. Pl.: N-nel, K-val, L-lel, M-mel kezdődőek, de még jók az F, G, is szerintem. Mindenképp mássalhangzósat adnék, hogy ne mosódjon össze.

Úgy érzem a lágyabb nevek tetszenek nektek, abból kevesebbet találtam modernebb vonalon.

Jók szerintem:Dalma, Flóra, Frida, Hella, Helka, Kira, Lea, Lilla, Liza, Mira, Maja, Nina, Rella, Rita, Róza, Vera, Villő.

Vagy mit szólsz egy Szakács Rozinához, amit becézhettek Zinának, ami Z betűs?

júl. 23. 10:19
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik a Szakács Zora Szófia kombó
júl. 23. 10:48
 17/20 anonim ***** válasza:
A Z betűsek nekem egyáltalán nem tetszenek, így azokat kizárnám. A Szófia pedig csak így ékezetesen. Mindenképpen ezt választanám.
júl. 23. 12:11
 18/20 anonim ***** válasza:

Szakács Zóra ezek közül. Szakács Szófia, ha a hosszú ó-s változatban adnátok. A Szofia rövid o-val nekem mindig olyan, mintha elírták volna a nevet.

Amúgy Szakács Szonja esetleg nem tetszik? A Szonja sem egy gyakori név.

júl. 23. 12:20
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
max Zora Zara, mi az a Zóra.. ??
júl. 23. 14:10
 20/20 anonim ***** válasza:
19es igen mindenki tudja hogy a zara egy ruhamárka
júl. 23. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!