Melyik kislány név a legjobb? Többi lent
Októberre várjuk a kislányunkat. Elég hagyományos vezetéknevünk van, è s szeretnénk kicsit különlegessé tenni a teljes nevét.melyik név hangzik jobban?
•Szakàcs Zóra
•Szakács Zóra Szofia
•Szakács Zelina
•Szakács Zoja
•Szakács Szofia
Ha különlegessé akarjátok tenni miért tucat nevet adtok neki?
Szakács Zója- nekem egybefolyik és szója lesz belőle azt biztos nem adnám.
Többi se tetszik de nagy visítva a Zórát mondanám.
A Szakács névvel igazi nyelvtörő keresztnevek a "Z" és "Sz" kezdetűek. Valamilyen lágyabb névvel hangzana jól
Szakács Elina
Szakács Iringó
Szakács Ida
Szakács Ada
Szakács Enola
Szakács Éda
Szakács Imola
Szakács Olívia
Ahogy már sokan leírták szerintem se jó a Cs után az Sz/Z hanggal kezdődő nevek. Az alliteráció se hangzik jól ebben az esetben Sz-szel, túl sziszegős, erőltetett hatása van.
Ha muszáj akkor Zelinát választanám ezek közül vagy még az is jó hogy a második maradjon a Szófia de elé egy nem Z betűset adnék.
Pl jobban hangzik vele egy Maja, mint egy Zoja.
De lehet extrábbakat is választani ami azért hangzásban nem annyira nyelvtörő. Pl.: N-nel, K-val, L-lel, M-mel kezdődőek, de még jók az F, G, is szerintem. Mindenképp mássalhangzósat adnék, hogy ne mosódjon össze.
Úgy érzem a lágyabb nevek tetszenek nektek, abból kevesebbet találtam modernebb vonalon.
Jók szerintem:Dalma, Flóra, Frida, Hella, Helka, Kira, Lea, Lilla, Liza, Mira, Maja, Nina, Rella, Rita, Róza, Vera, Villő.
Vagy mit szólsz egy Szakács Rozinához, amit becézhettek Zinának, ami Z betűs?
Szakács Zóra ezek közül. Szakács Szófia, ha a hosszú ó-s változatban adnátok. A Szofia rövid o-val nekem mindig olyan, mintha elírták volna a nevet.
Amúgy Szakács Szonja esetleg nem tetszik? A Szonja sem egy gyakori név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!