Melyik nevet válasszam?
Sziasztok!
Születendő gyermekeimnek választanék nevet. Kíváncsi vagyok mások véleményére is, nekem nagyon tetszenek a nevek, csak nehéz döntenem.
Vezetéknév: Tóth
A kisfiúnak: Ágoston/ Aladár
A kislánynak: Debóra/Loréna
Köszönöm a segítőkész, kedves válaszokat! 😊
Fiú; Ágoston
Lány: egyik sem tetszik, helyette: Loretta, Dorotea, Kornélia, Alexandra
A vezetéknév rövidsége miatt, lehet bármilyen hosszú a keresztnév.
Ágoston
A fenti lánynevek közül a Lorénát választanám. A Debórát nehéz kimondani a Tóth után.
De én inkább magánhangzóval kezdôdô lánynevekben gondolkodnék. Pl. a fent említett Alexandra szépen hangzik a vezetéknévvel.
A fiúnevek szerintem rendben vannak, én is inkább az Ágostont mondanám alapból, de valóban van egy "tótágas" áthallás. Az Aladár nagyon sokaknak nem tetsző keresztnév, nem sokan adnák, de ha nektek tetszik, szerintem nem gáz. Viszont benne van a lehetőség, hogy Alinak fogják becézni nagyobb korában pl. suliban.
Ákos név nem tetszik véletlenül? A Tóth Ákosban már nincs meg úgy a "tótágas" áthallás.
Lánynevek: nekem egyik sem tetszik, a Loréna egyenesen borzasztóan erőltetett. Ha mindenképpen ebből a kettőből kell választani, akkor inkább a Debóra, de az is nagyon idegen. Dóra, Dorina esetleg? Vagy Teodóra? Tóth Teodóra szerintem jobban hangzik, mint Tóth Debóra, de azért egy kicsit hasonló név. A Loréna helyett meg inkább a Laurát mondanám, vagy esetleg a Lorettát.
Ágoston nekem nagyon tetszik.
Lánynevek közül egyiket sem választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!