20 hónapos fiam nem akar aludni mi lehet az oka?
Elsősorban fogzásra is gondolok viszont egy pár napja katasztrófális az éjszakai fekvés. Nappal berakom a kiságyba és elalszik magától viszont ahogy jön az esti fekvés borzasztó lesz. Hagyján hogy végig hisztizi az egészet még elkészül, elutasítja a tápszer sikít, csapkod a cumit se akarja elfogadni ameddig le nem higgad aztán nem akar befeküdni a kiságyba. Nem lehet letenni torkaszakadtából sír tombol… Ez lehet a szeparációs szorongás? Vagy az, hogy jönnek fent a nagyőrlői? Az alsókat meg se érezte, de gondoltam még a nagy melegekre. Emellé társul az is, hogy 5:20 kor kel azóta pedig sose volt egy későn kelő tipus… (6:50-7 között kelt). Nem nagyon volt még ilyen ezért se tudom, hova tenni ezt az egészet. (Este 8-8:30 között fektetjük le)
A férjemen el tud aludni viszont hozzám képest hatalmas már így kellemetlen mindkettőnk számára és lehetetlen küldetés, hogy berakjam a kiságyba.
Nekem is épp 20 hónapos a fiam. Jönnek a szemfogai, mellette kicsit taknyos. Nálunk nem a fektetés a gáz, hanem hajnali 2-3 körül ébred és kell 1-2 óra míg visszaalszik. Ami "tök jó", mert reggel kelni kell, munka, bölcsi.
Nekünk a hinta segít (ilyen Adamo jellegű, ha nyűgi, a mai napig használjuk).
Amúgy világi jó alvó, szóval nagyon remélem, hogy csak átmeneti.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat azért “jó” olvasni, hogy legalább nem egyedül szívok ezzel és nem egyedi eset. Sajnos nálunk a hinta nem játszik, mert utál hintázni kis kora óta 😅
A miénk is abból a szempontból jó alvó, hogy este 8-8:30 között letettük aludni majd reggel 6:30-7 között kelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!