Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 20 hónapos fiam nem akar...

20 hónapos fiam nem akar aludni mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Elsősorban fogzásra is gondolok viszont egy pár napja katasztrófális az éjszakai fekvés. Nappal berakom a kiságyba és elalszik magától viszont ahogy jön az esti fekvés borzasztó lesz. Hagyján hogy végig hisztizi az egészet még elkészül, elutasítja a tápszer sikít, csapkod a cumit se akarja elfogadni ameddig le nem higgad aztán nem akar befeküdni a kiságyba. Nem lehet letenni torkaszakadtából sír tombol… Ez lehet a szeparációs szorongás? Vagy az, hogy jönnek fent a nagyőrlői? Az alsókat meg se érezte, de gondoltam még a nagy melegekre. Emellé társul az is, hogy 5:20 kor kel azóta pedig sose volt egy későn kelő tipus… (6:50-7 között kelt). Nem nagyon volt még ilyen ezért se tudom, hova tenni ezt az egészet. (Este 8-8:30 között fektetjük le)

A férjemen el tud aludni viszont hozzám képest hatalmas már így kellemetlen mindkettőnk számára és lehetetlen küldetés, hogy berakjam a kiságyba.

júl. 16. 20:52
 1/7 anonim ***** válasza:
9%
este 8-kor már jó lenne, ha aludna. mikor és mennyit alszik napközben?
júl. 16. 21:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Mi is örülnénk ha aludna, de ezt csinálja mostanában pedig régen elég volt annyi, hogy beraktam és kijöttem 😔 Olyan dél körül és 1-2 órát alszik.
júl. 16. 22:32
 3/7 anonim ***** válasza:
69%
40 fok van. Ő sem bírja.
júl. 17. 01:19
 4/7 anonim ***** válasza:
70%
Meleg van. Az egy évesem is tombol éjszaka. Üvölt torka szakadtából. Klima nincs. Azóta javult a helyzet hogy ventillátort tettem be.
júl. 17. 07:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is épp 20 hónapos a fiam. Jönnek a szemfogai, mellette kicsit taknyos. Nálunk nem a fektetés a gáz, hanem hajnali 2-3 körül ébred és kell 1-2 óra míg visszaalszik. Ami "tök jó", mert reggel kelni kell, munka, bölcsi.

Nekünk a hinta segít (ilyen Adamo jellegű, ha nyűgi, a mai napig használjuk).

Amúgy világi jó alvó, szóval nagyon remélem, hogy csak átmeneti.

júl. 17. 10:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Hasonló korú gyerekem van, szerintem a mienk dacból nem akar este aludni. Tegnap elmagyaráztam neki, hogy este aludni kell, mert fáradt lesz és másnap nem tud majd játszani. Felfogta, ölbe kérte magát, de így is jó fél óra míg el lehetett ringatni. Ráadásul már ölben aludt egy ideje, és ahogy próbáltuk letenni, egyből felkelt, és mondta hogy "nem nem". Nagyon örülnék ha végre megtanulni egyedül elaludni, már annyi mindent csinál egyedül, de az alvással kapcsolatban nagyon dacos.
júl. 17. 11:01
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat azért “jó” olvasni, hogy legalább nem egyedül szívok ezzel és nem egyedi eset. Sajnos nálunk a hinta nem játszik, mert utál hintázni kis kora óta 😅

A miénk is abból a szempontból jó alvó, hogy este 8-8:30 között letettük aludni majd reggel 6:30-7 között kelt.

júl. 17. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!