Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az 1 hónapos babám nem tudja...

Az 1 hónapos babám nem tudja kinyomni a székletet. Mivel vagy hogyan tudnék neki segíteni?

Figyelt kérdés
Egy hónapos kisbabám csak anyatejes, kb 3 óránként szokott enni. Első gyerekem így még tanulom a dolgokat. Már körülbelül két hetes korában elkezdődött, először azt hittem, hogy a hasa fáj, így vettem Biogaia-t (D vitaminosat), és egy pár napja szereztem be Espumisant is. Ezt a kettőt adom neki. Azóta rájöttem, hogy nem a hasa fáj csak nem tudja a kinyomni a székletet. Hiába erőlködik nem jön semmi, szoktam tornáztatni akkor néha kijön egy két puki, de sokszor nem jön ki a széklet, ezért ordít. Minden etetés után kakilni szokott így jó lenne valahogyan segíteni neki, mert van hogy egyáltalán nem jön ki és akkor tolódik a következő etetésre a széklet, vagy az az utánira. Már az elején a tejmentes étrendet is próbáltam de nem ez a gond, az étkezésemre is odafigyelek. Kérlek adjatok tanácsokat 🙏

júl. 13. 17:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%

"az étkezésemre is odafigyelek"

Ez alatt mit értesz?

Ugye tudod, hogy anyatejes babánál egy hét is eltelhet kaki nélkül? Pláne ebben a nagy melegben. Én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a "panaszokat" csak a kakilás hiánya okozza. Ha tornázáskor jön puki, az azt jelenti, hogy a belek jól működnek, viszont az anyatej annyira könnyen és salakmentesen emészthető, hogy egyáltalán nem garantált a napi szintű produktum. De a kakilás megtanulása minden babának nehéz folyamat és igazából segíteni sem tudsz neki, meg fog oldódni.

A tornáztatás jó dolog, meg a Biogaia sem árt. Az Espumisant én hanyagolnám, az többet szokott ártani mint segít.

júl. 13. 17:57
 2/13 anonim ***** válasza:
61%
Egy anyatejes baba ha nem kakál 1 hétig sincs baj..
júl. 13. 18:04
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem eszek puffasztó dolgokat. Utána szoktam olvasgatni, hogy mi az ami hasfájást okozhat, és azt inkább hanyagolom. Így figyelek oda az étkezésre.

Azért gondolom, hogy mindig kakilnia kéne, mert evés után erőlködik. Eddig is minden evés után kakilt. Mostanában pedig erőlködik, nyomja de nem jön ki a széklet. Tornáztatom, jönnek a pukik, néha azok is nehezebben, de aztán a végén jön a nagy ordítás mert nem tudja kinyomni a székletet. Utána meg szoktam nyugtatni, vagy sikerül vagy nem. Aztán a következő etetésnél újra ez a procedúra.

júl. 13. 18:09
 4/13 anonim ***** válasza:
66%
Ez butaság, nincsenek puffasztó ételek, amik gonoszul átmásznak az anyatejbe, ez egy elavult babona.
júl. 13. 18:11
 5/13 anonim ***** válasza:
93%

Hat igen, ez ilyen, de majd elmulik :)

A lenyeg, hogy tud vegul kakilni, szoval en ebbe nem nem nyulnek bele, a legtobb baba ilyen.

Tornaztathatod tobbszor esetleg, EC poz es hordozas meg segithet.

Egyel, amit akarsz nyugodtan.

júl. 13. 18:39
 6/13 anonim ***** válasza:
14%

A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy soha nem szabad az anyatejes babát szenvedni hagyni. 4 naponta kakiltassuk meg,ha nem kakil magától.

A Laevolac megoldotta.

júl. 13. 19:37
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Nekem volt egy ismerosom, ahol ez volt 2 evig kupozta a gyereket a szuletestol, utana talalt vmi fosatos kajat ami megoldotta a dolgot, de addig hetente kupoztatta. 2 evig. Nem lett baja.
júl. 13. 19:41
 8/13 anonim ***** válasza:
87%

Hát azért, 7-es, szerintem ezt ne tanácsoljuk/reklámozzuk ilyen határozottan.

Különben én se nagyon nyúlnék bele, még csak 1 hós, a BioGaia nem árt, de igazából nem is kötelező.

Babamasszázs, pocaktorna, sok hasalás, illetve egy kis idő és türelem, és rendben lesz! :)

júl. 13. 20:14
 9/13 anonim ***** válasza:
15%

6-os válaszom miért is 0%-os?

Ti KOMOLYAN elnéznétek 2 hétig a baba szenvedését?

Amúgy a hivatalos álláspont az,hogy szenvedni NEM SZABAD hagyni a babát!!

Akkor jó a hetente 1 kaki, ha a babát NEM ZAVARJA!!

júl. 13. 21:22
 10/13 anonim ***** válasza:
57%
Olvass utána az infantilis diszkéziának, valószínű csak az a gond.
júl. 13. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!