Az 1 hónapos babám nem tudja kinyomni a székletet. Mivel vagy hogyan tudnék neki segíteni?
"az étkezésemre is odafigyelek"
Ez alatt mit értesz?
Ugye tudod, hogy anyatejes babánál egy hét is eltelhet kaki nélkül? Pláne ebben a nagy melegben. Én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a "panaszokat" csak a kakilás hiánya okozza. Ha tornázáskor jön puki, az azt jelenti, hogy a belek jól működnek, viszont az anyatej annyira könnyen és salakmentesen emészthető, hogy egyáltalán nem garantált a napi szintű produktum. De a kakilás megtanulása minden babának nehéz folyamat és igazából segíteni sem tudsz neki, meg fog oldódni.
A tornáztatás jó dolog, meg a Biogaia sem árt. Az Espumisant én hanyagolnám, az többet szokott ártani mint segít.
Nem eszek puffasztó dolgokat. Utána szoktam olvasgatni, hogy mi az ami hasfájást okozhat, és azt inkább hanyagolom. Így figyelek oda az étkezésre.
Azért gondolom, hogy mindig kakilnia kéne, mert evés után erőlködik. Eddig is minden evés után kakilt. Mostanában pedig erőlködik, nyomja de nem jön ki a széklet. Tornáztatom, jönnek a pukik, néha azok is nehezebben, de aztán a végén jön a nagy ordítás mert nem tudja kinyomni a székletet. Utána meg szoktam nyugtatni, vagy sikerül vagy nem. Aztán a következő etetésnél újra ez a procedúra.
Hat igen, ez ilyen, de majd elmulik :)
A lenyeg, hogy tud vegul kakilni, szoval en ebbe nem nem nyulnek bele, a legtobb baba ilyen.
Tornaztathatod tobbszor esetleg, EC poz es hordozas meg segithet.
Egyel, amit akarsz nyugodtan.
A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy soha nem szabad az anyatejes babát szenvedni hagyni. 4 naponta kakiltassuk meg,ha nem kakil magától.
A Laevolac megoldotta.
Hát azért, 7-es, szerintem ezt ne tanácsoljuk/reklámozzuk ilyen határozottan.
Különben én se nagyon nyúlnék bele, még csak 1 hós, a BioGaia nem árt, de igazából nem is kötelező.
Babamasszázs, pocaktorna, sok hasalás, illetve egy kis idő és türelem, és rendben lesz! :)
6-os válaszom miért is 0%-os?
Ti KOMOLYAN elnéznétek 2 hétig a baba szenvedését?
Amúgy a hivatalos álláspont az,hogy szenvedni NEM SZABAD hagyni a babát!!
Akkor jó a hetente 1 kaki, ha a babát NEM ZAVARJA!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!