Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ételallergia tünete lenne?

Ételallergia tünete lenne?

Figyelt kérdés

Kislányom 5 hónapos, nem kezdtük még el a hozzátáplálást, meg szeretném várni a 6 hónapot.

Édesanyám ma gyümölcsjoghurtot evett, belemártotta az ujja hegyét és a gyerek szájába dugta. Pár perc után a babám szája és a körülötte lévő bőr kipirosodott, kissé megdagadt és fehéres, hólyagszerű valamik jelentek meg rajta. Nagyon megijedtem, hiába mondom a családtagoknak, hogy még nem szeretném, ha ételt adnának neki. Ez a hirtelen bőrelváltozás viszont szerencsére kb. 10 perc után el is tűnt. Mi lehetett ez? Allergiás reakció? A hozzátáplálásnál fokozott óvatossággal kéne majd bevezetnem a tejtermékeket?

2024. júl. 13. 15:37
 1/8 anonim ***** válasza:
33%
"nem kezdtük el a hozzátáplálást" "belemártotta az ujja hegyét és a gyerek szájába dugta" Ez hogy jön össze? igen lehet allergia is. De nem feltétlen a tejre, akár arra a gyümölcsre vagy gondolom bolti joghurt volt szóval színezék, tartosító is lehet. Első ételnek amúgy nem ezek a javasoltak.
2024. júl. 13. 15:45
 2/8 A kérdező kommentje:

"hiába mondom a családtagoknak, hogy még nem szeretném, ha ételt adnának neki"

Így jön össze. Azt is írtam, hogy meg szeretném várni a 6 hónapot. Anyukám az engedélyem nélkül csinálta ezt, hiába mondom neki hónapok óta, hogy még nem akarok adni neki semmit. Tudom, hogy nem ez javasolt első ételnek, hanem pl alma, krumpli, banán, répa....

2024. júl. 13. 15:53
 3/8 anonim ***** válasza:
11%
te vagy az anyja szabaly határokat az anyádnak, az enyém is 3hósan rántottával meg pörkölttel, krémmessel etették volna
2024. júl. 13. 15:56
 4/8 anonim ***** válasza:
42%
Nem tudom mi lehetett, biztosan óvatosan probalkoznek a tejtermekkel, amikor itt van az ideje, talán 8 hónaposan, már nem emlékszem. Nem helyes, hogy adtak neki a joghurtbol, de ilyen kis mennyiségben furcsa, hogy ennyire kiütötte. Gondolom ezek után nem fogják újra megetetni.
2024. júl. 13. 16:00
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
Nem lehet, hogy anyukád nem mosott kezet? Ha az ujja mondjuk vegyszeres volt, simán csinálhat ilyet.
2024. júl. 13. 17:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt furcsállom hamar elmultak a kiütések, 10perc nem elég rá ha allergia.
2024. júl. 13. 17:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A fiamnak 2 nap alatt múltak el a kiütések a szája körül fenistil csepp mellett, mikor a tojást szerettem volna bevezetni. Szóval ha 10 perc múlva elmúlt, akkor az szerintem nem allergia lesz.
2024. júl. 13. 22:45
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes...

Mennyire lett maszatos a baba szája széle?

Màr csak azért kérdem, mert az én fiam ha összemaszatolja magát ketchupal (ő màr nagyobb), akkor kicsípi a bőrét, piros lesz, feldagad, mint a szúnyogcsípés. Van benne valami, amit nem bir a bőre. De még ez sem múlik el 10 perc alatt, kell legalább 1 óra. Én arra gondoltam az esetetekben, hogy a joghurtban is lehetett valami ilyesmi. Persze amennyiben maszatos lett...

2024. júl. 14. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!