Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lesz akkor, ha buszon-villa...

Mi lesz akkor, ha buszon-villamoson visszük haza a kórházból a babát, nem autóval vagy taxival?

Figyelt kérdés

Haza lehet vinni tömegközlekedéssel is a kórházból a babát? Villamossal, illetve városi busszal? Vagy kifejezetten tilos?

Volt itt olyan, aki nem a családi autóval került haza a szülés után, vagy taxit hívott, hanem tömegközlekedett? Nagyon ellenjavalt?

júl. 10. 13:10
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
53%

Én busszal vittem. Covid előtt é nem nyáron.

Mindenhova tömegközlekedéssel vagy gyalog mentünk. Otthonszülèst teveztem, nem vettünk babaülést.

Nem haladtam ,,időre", kórházba mentem, ott születem meg.

Hazamenésnél egyik taxitàrsasàgnak sem volt babaülése, pedig úgy tudtam taxisok közül van, aki biztosít ülèst. Hát nem a mi környékünkön.

Magamra kötöttem a picit (close caboo-ban). A zárójelentést odaadó nő csodálkozott, rákérdezett a felettesénèl, hogy ilyenkor mi van, aztán mehettünk.

júl. 10. 13:15
 2/27 anonim ***** válasza:
61%
Hordozót kérnek a kórházban. Onnan senkit nem érdekel mivel mész haza. Egy újszülöttel tuti megoldanék egy autót. Nulla az immunrendszere és meleg is van.
 3/27 anonim ***** válasza:
80%
Hát haza lehet. De egyrészt belőled folyni fog még a vér. A csecsemőd meg pár napos lesz nulla immunrendszerrel. Attól is függ mikor szülsz. Ha mostanában a 34-38 fokokban, biztos nem tenném ki ennek a gyerekem. Ha fizetnének se választanám ezt. Biztos van egy rokon, barát, szomszéd, aki tud segíteni. Ha mégsem, akkor biztos taxit hívnék.
 4/27 anonim ***** válasza:
78%

Egy újszülöttet, 0 immunrendszerrel épeszű ember nem utaztat tömegközlekedési eszközön.

Nálunk csak azt nézték, hogy megfelelő autósülés van-e a babának. Senki nem ellenőrizte, hogy milyen járművel visszük haza.

júl. 10. 13:16
 5/27 anonim ***** válasza:
85%

Egy újszülöttet nem vinnék emberekkel teli, levegőtlen tömegközlekedési eszközre. Ősztől-tavaszig a betegségek miatt, nyáron a dögmeleg miatt mindenki ott izzad.

Nem spórolnám meg a taxi árát. Vagy megkérnék egy családtagot, akinek van autója. Ismerősi körben így oldották meg azok, akiknek nem volt jogsijuk.

júl. 10. 13:18
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
A kutya se kérdezett semmit. Amikor a baba és az anya megfelelő állapotban volt, akkor kiállították a papírokat és elköszöntek tőlünk. Mehettünk volna akár lóháton is haza.
júl. 10. 13:19
 7/27 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk nem adják ki az újszülöttet, ha nincs autós hordozó. Onnantól a magánügyed, hogy viszed haza. Gyalog, kocsival, babakocsival, busszal, biciklivel. Átlag értelmes ember az autót választja, mert az újszülött immunrendszere még nulla, így nem árt vigyázni rá és fokozatosan szoktatni a környezethez, majd idővel a tömeghez
júl. 10. 13:19
 8/27 anonim ***** válasza:
93%

Nincs erre torveny, hogy nem adjak ki, csak szeretnek ezzel dobalozni. Ugyan a kerdes annyibol nem erint, hogy mi gyalog mentunk haza, de autonk nincs, hordozot se vettunk. A korhaz amugy 5 perc seta, szoval azert se volt ez nagyon tema.

Kicsit akadekoskodtak, de aztan elengedtek. Emiatt senkit nem tarthatnak bent, szoval ne vegyetek be ezt a dumat konyorgom, hogy nem engednek ki :D Dehogynem.

Na de egyebkent ha annyira messzire kene menni, hogy buszozni kell, en ujszulottel nem szivesen vallalnam be. Vagy taxit hivnek vagy megkernek egy ismerost vigyen el. Ertelemszeruen akkor kell hordozoval keszulni, mert be kell kotni a kocsiba valahogy.

júl. 10. 13:38
 9/27 anonim ***** válasza:
89%
Ugyanmár ki tiltaná meg?! Ennek ellenére normális szülők nem viszik így haza. Arra az egy alkalomra biztosan meg lehet kérni valakit, vagy taxival menni.
júl. 10. 13:41
 10/27 anonim ***** válasza:
32%
100 forintért találsz bármelyik tesco előtt egy bevásárló kocsit. Azzal haza tolod azt kész.
júl. 10. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!