Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi van, ha nem haza viszem a...

Mi van, ha nem haza viszem a babát a kórházból?

Figyelt kérdés

Férjem külföldön dolgozik, persze jön haza szülés várható ideje előtt 1 héttel, de ha mondjuk annál is előbb születik meg a baba, és nem haza jönnék, hanem mondjuk a szuleimhez, akikkel a 3 évesem lenne addig, mi a teendő?

Védőnő, stb, ilyenekre gondolok. 100 km a távolság

2024. máj. 20. 16:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem kérdezd meg a védőnőt. A gyerekorvosnak meg a védőnőnek is látnia kell, tehát valami megoldás szükséges. Ha mindenki magyar módi szerint kva rugalmas, akkor lehet közlik, hogy oldd meg vagy rádküldik a gyámügyet, de előtte rákérdeznék.
2024. máj. 20. 16:48
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

A védőnőnek is és a gyerekorvosnak is ki kell(ene) mennie házhoz.

Nalunk a doki egyikhez sem jött ki, a védőnő mind a 2x a kiengedés napján.

2024. máj. 20. 16:57
 3/16 anonim ***** válasza:
94%
Egy pár napig akkor is bent lesztek. Addig a férjed haza tud jönni. Én nem vinném az újszülöttet máshova. Ha minden kötél szakad, a szüleid menjenek fel hozzád segíteni a 3 évessel együtt, ha nem ért haza a férj és nem akarsz 2 gyerekkel egyedül lenni az első napokban.
2024. máj. 20. 16:57
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem. Ha a szülésre haza nem is érne, akkor már el sem indulna napokig? Mert szülés után 72 órával mehettek haza. 3 nap alatt nem érne oda?
2024. máj. 20. 16:59
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát biztos nem mennék "haza" újszülöttel vendégségbe. A nagymamát hívnám le a hároméveshez, ha én hirtelen kórházba kerülök. A férj meg gondolom hazaér addig, amíg minket kiengednek a kórházból.
2024. máj. 20. 17:18
 6/16 anonim ***** válasza:
88%
Hát de a nagyobbhoz miért nem a nagymama megy oda hozzátok, és ott vigyáz rá? És akkor oda mentek haza (akár ott van a férjed, akár nem)?
2024. máj. 20. 17:28
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

A nagynak épp elég lesz, hogy nem vagy ott, legalább a környezete legyen a megszokott.

Egyik barátom tesója is mikor szült, ő ment oda lakni és segíteni a nagy körül, nem a kicsit költöztették át.

2024. máj. 20. 17:40
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Haza engedés után a védőnőnek ki kell mennie házhoz illetve a gyerekorvosnak is ki kellene de ez ritka mint a fehér holló szerintem.

Haza engedéled napján a szüleid vigyék haza hozzád a gyerekedet max maradjanak ott pár napra ha a férjed nem érne haza de kétlem hogy 3nap alatt ne érne haza.

2024. máj. 20. 21:01
 9/16 A kérdező kommentje:

A szüleim nem tudják hozzám hazahozni a nagyot mert nem vezetnek, tömegközlekedéssel 1.5 nap az út 13 átszállással (költői túlzás) és gazdaságot visznek úgyhogy ha az megoldás lenne hogy ők jönnek hozzánk 1-2 hétre, akkor eszembe jutott volna...

A férjem meg jön ha tud, de erre nem számíthatok mikor hirtelen el kell helyezni egy 3 evést, mondjuk nem kap kegyet aznapra, vahy másnapra sem.

Nálunk 48 óra a bentlét, ha dél előtt születik a baba, aznapra, masnapra nem kap jegyet , előbb kiengednek mint hazaér.

A kérdésre nem sok válasz jött, de legalább mindenki jobban tud mindent, mert én nyilván 16os iq-val nem zongoráztam végig a lehetőségeket...

2024. máj. 20. 21:37
 10/16 anonim ***** válasza:
80%
Ezekre a dolgokra a második gyerek vállalási előtt kellett volna gondolni...
2024. máj. 20. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!