Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi van, ha nem haza viszem a...

Mi van, ha nem haza viszem a babát a kórházból?

Figyelt kérdés

Férjem külföldön dolgozik, persze jön haza szülés várható ideje előtt 1 héttel, de ha mondjuk annál is előbb születik meg a baba, és nem haza jönnék, hanem mondjuk a szuleimhez, akikkel a 3 évesem lenne addig, mi a teendő?

Védőnő, stb, ilyenekre gondolok. 100 km a távolság

2024. máj. 20. 16:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%
De ha 1,5 nap az út a nagyszülőkhöz tömegközlekedésen (100 km távság rá? Wtf?), akkor, ha hamarabb jön a baba, hogy gondoltad, hogy vajúdva elviszed hozzájuk? Akár kocsival is, ha neked van kocsid legalább 1,5 óra oda az út, 1,5 óra vissza. Szóval, ha idő előtt indul be a szülés, akkor még elcsszel 3 órát azzal, hogy a nagyszülőkhöz viszed a 3 évest? És vajúdva vezetsz? És ha mentőre, sürgősségi császárra lesz szükséged? Tényleg nem értem. Ha van egy nagyobb is, nem szabadna ennyire egyedül lenned az utolsó trimeszterben.
2024. máj. 20. 21:53
 12/16 A kérdező kommentje:

Úgy gondoltam hogy eleve ott leszünk náluk és én vezetek, a csodás kormányunknak hála pedig a 2 otthon 100 km, de a kórház 40 onnan, plusz van mentő.

Szülés előtt 1 héttel meg jön apa, a kerdesemnek 2 része volt: 1,Mi van, ha nem haza viszem a babát a kórházból? (2, ha 1 hétnél előbb jön)

Nem kombinálást, kötekedés, keresztkérdések miatt irtam a kérdést. Hanem azért hogy mi a menete ha nem haza viszem a babát.

Persze fogok menni a védőnőhöz és meg fogom kérdezni, ha addig nem szülök meg.

Tudok mentőt hívni magamra ha kell, a nagy meg pont azért lesz eleve a nagyszuloknél, hogy ne kelljen őt még elhelyezni , így nem leszek egyedül ( ha 39.hét előtt jönne a baba) (én komolyan nem értem, én nem tudok fogalmazni vagy mi, ezt mind leirtam(szerintem) érthetően)

Aminek meg fogalma sincs a válaszról minek áll bele (főleg ha a költői túlzás fogalma sem jut el agyban neki)

2024. máj. 20. 23:26
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az alkotmány szerint jogod van szabadon megválasztani, hogy ideiglenesen vagy tartósan hol laksz, ezért az a dolgod, hogy kórházban jelzed, hogy nem a lakcímkártyádon szereplő címre viszed a babát, és szólsz előre a védőnőnek is. Nem megkérdezed, nem engedélyt kérsz, hanem közlöd. 1 perc volt kiguglizni.
2024. máj. 21. 06:51
 14/16 anonim ***** válasza:
68%

Ha belemegyünk a "Mi lenne ha"-ba, akkor mondhatnám, mit csinálsz, ha olyan állapotba kerülsz, hogy nem tudsz vezetni, pláne nem elvinni a gyereket anyádékhoz?

Pl. 32 hetesen beindul a szülés, elfolyik a magzatvíz, lepényleválás, stb.?

2024. máj. 21. 10:36
 15/16 A kérdező kommentje:

Ne menjünk bele, mert nem azt kérdeztem.

De ha mégis, akkor 3ig bölcsiben van. Utána meg van akire rábízzam, hazahozza, és van nagybácsi, nagynéni, unokatesó, aki sos-ben el tudja hozni mondjuk a mamát, míg szükséges, hogy itt legyen,de nem 1-2 hétre vagy 3 összefüggő napra. De nem ez a kérdés, köszi.

2024. máj. 21. 11:09
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésed is egyfajta "mi lenne ha?". Ha nem kap repülőjegyet és nem ér haza apuka... Ezért írtam, hogy ha már azon agyalsz, mi van ekkor vagy akkor, ezt is számításba veheted.
2024. máj. 21. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!