13 hónapos babátok miket tud vagy tudott? Mikor kezdett el integetni mutogatni?
Mégis miben lenne lemaradva? Ugyanmár. Majd elkezd mutogatni meg integetni is, ha ő akar. Nagyon jó, hogy olvasol neki és mutogatod neki a könyvben az állatokat. Szerintem teljesen normális a babád.
Az én kisfiam 16 hónapos, de ő is szelektíven hallgat a nevére, ez is teljesen normális. Sokszor szólok neki vagy elkezdek beszélni hozzá és úgy néz ki, mint aki meg se hallja, aztán ha valami vicceset mondok akkor meg làtom, hogy nem birja ki, hogy ne vigyorogjon. Innen tudom, hogy hallotta 🤣
Pontosan ennyit is kell tudnia csinalni. Te epitesz valamit, o lerombolja. Meg ha van ilyen karikas “montessori” tornyotok, akkor azt kene “tudnia”, hogy arrol lehuzza a karikakat. De az epites, osszerakas meg azert nem kell.
A mutogatasnak 1-1,5 eves kor kozott kell kialakulnia, szoval erre is raer meg.
Viszont ha szeretned hogy utanozza az allathangokat, akkor ne csak este olvass neki meg mutogass konyvbol, hanem napkozben is. Kb ugy egy millioszor es egy ido utan akkor majd raerez a hangutanzasra is :D
Erre lehet esetleg “figyelni”, de egyebkent nem rontottal el semmit szerintem.
Nem baj amugy ha latszolag nem is erdekli a konyv, majd fogja, nem minden gyerek erdeklodik egyforman. En siman olvastam meg mutogattam neki ugy is, hogy amugy eppen mast csinalt, bar foleg a magam szorakoztatasara is, mert nalunk nem megy napkozben a tv es legalabb ezzel is beszeltem.
Nekem nehez pl a “semmirol” beszelni, egy ido utan mar egyszeruen nem tudok mirol, igy ha olvasok is hangosan, legalabb hallja, latja 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!