Normális hogy sosem kakis a hátáig a babám? (6 hónapos)
Normális, örülj neki. Egy kaki naponta tökéletes. Ne csinálj ott problémát ahol nincs.
Plusz egy jó tanács, ne hasonlítgasd a gyereket másokhoz.
Ez inkább az elsö 3hónapban jellemző. Legalábbis nálunk mindkét gyereknél így volt. Ott, nincs olyan, hogy nincs ideje szétfolyni hanem ahogy jön úgy folyik is ki.
De azt észrevettem, hogy a másodiknál jobban figyeltem a pelenkaválasztásra és kevesebb ilyen eset fordult elő.
Örülj, hogy nem kellett heti 2x a zuhany alá tenni a gyereket pelenkázás helyett..
Ha nincs semmi panasza, nem fáj a hasa, nem kemény a széklete akkor normális a napi 1 kaki.
Nekem anyatejesek voltak, a fiamnál sose folyt a háta közepéig (egyszer egyszer a combjánál egy pici, amikor a pelenka kicsit elcsúszott). A lányomnál az elején igen, de azért, mert nem volt jó a pelenka. Nem csak a súly számít ugye. Ő hosszú baba volt, hiába volt pl 3kg ha a derekára nagy volt a pelenka. Amikor váltottunk akkor ez a gond megszűnt.
Szia. Olyan tényleg nincs, hogy nincs ideje szètfolyni. Egyből folyik szètfelé az a kaka amire te gondolsz 🤣
Tápszeres babáknak kevésbé híg a széklete és a napi 1 teljesen jó! Az én kisfiam igaz már 1,5 éves, de 1 kezemen megtudom számolni, h hányszor volt nyakik sz*ros. Talán amikor anyatejes volt és amikor hasmenése volt... de mondom, ez pár alkalom az 1,5 év alatt.
Köszönöm, hogy megnyugtattatok. :) Napi 1 vagy esetleg néha 1 nap kimarad. De általában rendszeres.
9.-es, hidd el nincs időm unatkozni. :) Érdekelt a kérdés mivel nagyon sok problémánk volt eleinte a széklettel, magától egyáltalán nem volt 3 hónapos koráig, már a kórházban kapott 5 napos antibiotikumot probiotikum nélkül ami miatt a bélrendszerével gondok lettek és nagyon nehéz volt helyre állítani. Végül persze kiderült hogy tévedett az orvos és potyára adták a kicsinek az antibiotikumot ami miatt 3 hónapig szájpenésszel küzdöttünk, ezen kívül legyengült mégjobban az eleve kis gyenge immunrendszere és majdnem vissza kerültünk kórházba. Szóval kérlek, ha nem tudod miért tettem ki a kérdést, vagy nem tetszik, inkább ne is válaszolj. Nehezen jött össze a baba, nehéz terhesség után elég sok gondunk volt a picivel, szóval szerintem természetes valamilyen szinten, hogy odafigyelek az apróbb részletekre is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!