Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vélemény az Adolf névről?

Vélemény az Adolf névről?

Figyelt kérdés

Én személy szerint nagyon szeretem a germán neveket, és az Adolf szerintem az egyik legszebb. A becézései is szerintem aranyosak. Alfi vagy Dolfi. Azért nem vagyok benne biztos hogy jó választás e, mert ugye, Európában nem szerencsés ezt a nevet használni az egykori viselője miatt. A legtöbben nem tudnak el vonatkoztatni tőle.

Nektek tetszik? Vállalható lenne a 21. században?

jún. 28. 21:10
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nem láttam azt a kérdést. Arnold on gondolkodni fogunk. Köszönöm
jún. 28. 21:44
 12/22 anonim ***** válasza:
54%
Nekem nagyon tetszik ez a név, de ha nem németes hangzású a nevetek, akkor egy kicsit furán hangzana. Sokat járok Németországba és ott azért akadnak Adolfok, ezért nekem nem negatív töltetű.
jún. 28. 21:47
 13/22 anonim ***** válasza:
96%
Inkább legyen Alfréd. Alfi, Frédi, Frodoként is becézheted, és tuti nem csúfolják majd n.cinak.
jún. 28. 22:03
 14/22 anonim ***** válasza:
57%

Annak nem, max. Hobbitnak.

Ha a csúfolás a lényeg, akkor mindenkit lehet valamiért.

jún. 28. 22:09
 15/22 anonim ***** válasza:
94%
idétlen
jún. 29. 11:08
 16/22 anonim ***** válasza:
70%

Jó név lenne ha a német diktátor nem ezt a nevet viselte volna. Teljesen elrontotta. Ismerek egy Adolf-ot, cigány volt ráadásul ezért nem is volt olyan szerencsés ez a név neki + még szarrá is csesztették a suliban. Kollégiumból ezért is iratkozott ki mert már nem bírta.

Az Alfréd esetleg Rudolf név nem tetszik nektek?

jún. 29. 11:34
 17/22 A kérdező kommentje:
Az Alfréd nagyon szép, és ugyanúgy lehet Alfinak becézni. Köszönöm, megkérdezem a párom :)
jún. 29. 12:23
 18/22 anonim ***** válasza:
24%
Egy kedves osztrák festő jut róla eszembe 🤔
aug. 8. 16:44
 19/22 anonim ***** válasza:
50%
16-os, német?
aug. 8. 21:54
 20/22 anonim ***** válasza:
#19 tudom hogy osztrák volt, de úgy kellene mondani hogy német diktátor nem? Mert Németország diktátora volt. Wikipédián is úgy van feltüntetve hogy osztrák születésű német politikus.
aug. 8. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!