Vélemény az Adolf névről?
Én személy szerint nagyon szeretem a germán neveket, és az Adolf szerintem az egyik legszebb. A becézései is szerintem aranyosak. Alfi vagy Dolfi. Azért nem vagyok benne biztos hogy jó választás e, mert ugye, Európában nem szerencsés ezt a nevet használni az egykori viselője miatt. A legtöbben nem tudnak el vonatkoztatni tőle.
Nektek tetszik? Vállalható lenne a 21. században?
Nem csak Európában, ezt a világon sehol se szerencsés adni.
Nem, nem tudnak az emberek elvonatkoztatni tőle, szóval minek erőltetni? Én ha meghallanám, hogy egy gyereknek ez a neve, az merülne fel bennem, hogy szeretik-e a szülei, hogy így kicsesztek vele…
Biztos van még más germán név is, ami szép.
Nekem van ilyen nevű ismerősöm. Dolfinak hívjuk és egyáltalán nem a bajuszos, karlengetős férfire emlékeztet, mert egy kétajtós szekrény és csak a kondi érdekli. A világ összetétele nem.
Szerintem ne törődj mások véleményével. Plusz a kicsik az oviban nem ismerik még a történelmet, totál természetes nekik, hogy valakinek valami a neve. Semmit se társítanak.
Hányszor írod még ezt ki?
Egyébként pont a napokban láttam egy cigány fickót, akit Adolfnak hívnak, és körözik. Na kb az ő anyját tudom csak elképzelni, hogy neki oké volt ez a név.
Pár hete volt ugyanez a kérdes(ed). Régi kérdések között is van jópár hasonló. Az emberek véleménye ennyi idő alatt nem fog megváltozni. Talan ha 100 év múlva újra megkérdezed, lehet hogy javul a helyzet :)
Egyébkent Arnold nem jó?
Szerintem sem szerencsés ezt a nevet adni. Te örülnél, ha a nevedről mindenkinek rögtön egy egykori hírhedt viselő ugrana be?
Biztos akad más név is, ami szóbajöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!