Akinek ujjszopós volt a babája, mikor szokott le róla? És lett valami problémája?
Figyelt kérdés
Kislányom elalváskor szopja az ujját (7 hónapos), és mindenki azzal riogat, hogy mennyi problémája lesz majd (fogak, logopédia, stb.) Cumit nem fogad el és hiába van cicin elalvás előtt, ahogy lekerül az ágyba, megy az ujjszopi. Szerencsére csak úgy, nap közben nem szokta, csak alvások előtt. Kíváncsi lennék, aki hasonlóval küzdött, hogyan, mikor szokott le a babája és tényleg lettek-e problémái a fogaival, beszédével?jún. 27. 11:02
1/9 anonim válasza:
A lányom 5 éves, még mindig szopja az ujját (de voltak 4 éves ovis társai akik meg cumizitak). Logopédiára kellett egy ideig járnia, de csak azért mert megkésett fejlődésű. Fogaival nincs semmi probléma. Amúgy óvodás koromban én is szoptam még az ujjamat, nekem sem volt semmi gond a fogaimmal, sem a beszédemmel.
2/9 anonim válasza:
Nagyobb lányom ujjszopis. 4 éves, csak úgy ő sem szopizza az ujják, csak ha már fáradt-nyűgös, valamiért megborult, szóval önnyugtató technika, kb 3 hónapos korában szokott rá. A fogainak sincs semmi baja, a beszéde is gyönyörű, nem befolyásolta semmiben. Leszokásról még nem gondolkodunk, a nagyanyja szokta néha presszionálni, hogy ilyen nagylányoknak már csúnya az ujját szopni, de én nem erőltetném ezt ennyire, majd leszokik róla, ha készen áll. Én is ujjszopós voltam, emlékszem, hogy mindenfélével próbáltak leszoktatni, vettek keserű krémet az ujjamra, a kezemre csaptak, stb, aztán annyit értek csak el vele, hogy 7-8 évesen ujjszopásról áttértem körömrágásra (amiről szintén megpróbáltak erővel leszoktatni. Nem jött be, mai napig csinálom, pedig 31 vagyok).
3/9 anonim válasza:
Sogorom lanya lassan 5 eves es szopja az ujjat.. az ujja csunya a foga meg U betube kiall.. az anyja nem foglalkozik vele mert ugy is csak tejfog..
4/9 anonim válasza:
A fiam 4-5 éves kora között szokott le teljesen, oviban már csak alváskor szopta az ujját. Nincs semmi baja, nem volt szüksége logopédusra sem, és a fogsora is tökéletes (most 13 éves).
5/9 anonim válasza:
barátnőm lányának is a fogai deformálódtak. 5 éves, még mindig szopja az ujját ha fáradt vagy valami nem jó neki
6/9 anonim válasza:
Én is cumiztam az ujjam ovi végéig kb. Utána nem. A tejfogaimmal nem volt gond, a maradandókra kellett fogszabályzó (bár akkor már nem cumiztam, amikor azok jöttek, így sosem fog kiderülni volt-e összefüggés). A bölcsességfogaim után ígyis-úgyis kellett volna fogszabályzó.
A kislányom is ujjszopis (2 éves), ezzel nyugtatja magát és alszik el. Az ujján látszik, ugyanakkor a fogai szépek és már most szépen beszél, engem nem zavar. Ha egy fogszabályzó lesz az ára annak, hogy nem b*sztatom vele, ahogy engem anno évekig, akkor megfizetem egye fene.
7/9 anonim válasza:
Az én kislányom is szopta az ujját akkoriban, ő is cicin aludt el és neki sem kellett a cumi. Leszokott róla 1 éves korára. Most is van sokszor a keze a szájában, de olyankor fáj a foga, az elfogadható.
8/9 anonim válasza:
Nemrég láttam, hogy az egyik ovistársunk bátyja (8 éves lesz) még mindig szopja az ujját. Anyukája annyit mondott, hogy mindent megpróbált már, de nem ment a leszoktatás, így elengedte.
9/9 anonim válasza:
Az enyém is 7 hónapos, ritkán szopja, de én olyankor kiveszem a kezét a szájából. Szerintem azt kellene elérni, hogy rá se szokjon "rendesen", kizökkenteni, ha próbálkozik vele. Később szerintem sokkal nehezebb lesz leszoktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!