Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, ha egy 8-9 hónapos...

Normális, ha egy 8-9 hónapos baba naponta 6-8 alakalommal is kakil?

Figyelt kérdés
Teljesen szilárd a kakija.Van, hogy csak kis bogyókat kakil akár félóránkét is.Napi 12-15 pelus is elfogy igy (+az ejszakai).Nem fáj a kakilás szerintem Neki, mert nem erölködik.
2010. okt. 30. 22:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
??? Anytejes vagy tápszeres? Elkezted már a hozzátáplálást? Lehet valami olyat adtál neki ami fogja a kakiját pl: alma, banán. Elég folyadékot iszik, általában akkor szoktak bogyókákat potyogtatni.
2010. okt. 30. 22:38
 2/14 A kérdező kommentje:

Szia

tápszeres+hozzátaplált.

kb 2dl vizet iszik naponta (csak vizet teát nem)

Ez nem mostanában lett ilyen....hetente kostolunk uj ételeket(holnap fog kostolni )

2010. okt. 30. 22:42
 3/14 anonim ***** válasza:
Mióta tart? Mert nálunk is volt egy ilyen időszak, de csak 3-4 napig tartott. A doki azt mondta a fogzás miatt. Bár nálunk kicsípte a sok kaki a popsiját, nagyon csúnya volt és borzasztóan fájt neki, pedig fél óránként cseréltem a pelusait. Pont így volt mint nálatok. Sokszor és kevés, teljesen szilárd, néha volt egy kicsit lazább, de nem hasmenős.
2010. okt. 30. 22:45
 4/14 A kérdező kommentje:

Szintén 3-4 napja.Neki is piros :(

Egyszer azt hittem csak pukizott, mert nem láttam a kakit a fenekében és kicsipte :(

sudocream-mel kenem félóránként és sokat van pucéran (amennyire megoldható)

éppen fogzik, de eddig hasmenés volt a fogától

2010. okt. 30. 22:48
 5/14 anonim ***** válasza:
Háát, nem tudom. Ha szilárd és kis bogyó, akkor inkább az jutna eszembe, hogy székrekedése van, és nem tud többet kinyomni egyszerre. 2 dl folyadék nagyon kevés egy nap. A tápszer egyébként is sok gyereknél okoz túl kemény székletet.
2010. okt. 30. 23:28
 6/14 A kérdező kommentje:
mennyit kellene innia?kevés a 2 dl?
2010. okt. 30. 23:30
 7/14 anonim ***** válasza:
A gyermekek folyadékszükségletét a testtömegük alapján számoljuk ki, pl. egy 10 kg-os baba folyadékigénye 1 liter, egy 15 kg-osé 1250 ml. De pontos szorzót nem tudok hozzá mondani. A tápszer is beleszámít, de az mégiscsak kaja,szóval kevesebbet nyom a latban mint a víz, tea vagy gyümilé. Perszea főzelékeknek is van folyadéktartalma, így nem egyszerű kiszámolnod mennyit is iszik meg egy nap. De fontos, hogy minden étkezés után, vagy az étkezések között is kínáld meg vízzel/teával, amit szívesen iszik vagy szívesen adsz te neki. (pl. ha a víz nem jön be, akkor próbálj babateát, vagy gyümiteát ízesítés nélkül. Nekem mondjuk a cukorral sincs bajom, sokan nem szeretik.)
2010. okt. 30. 23:37
 8/14 anonim ***** válasza:
2010. okt. 30. 23:37
 9/14 A kérdező kommentje:

csak vizet iszik (max kamilla teát fogadja el)

alig kap szilard ételt (kostolgat, de nem váltottunk ki étkezést)kb 5 dl vizet kellene innia naponta + tápszer??

képtelenség, hogy megigya.2.5-3 decinél melegben sem iszik tobbet

2010. okt. 30. 23:42
 10/14 anonim ***** válasza:

Persze ezek csak szabvány adatok. Enyém se iszik meg egy litert egy nap. Pedig nálunk anyatej, tej és tea/gyümilé variációs lehetőség is van.

Próbáld ki a kamilla teát víz helyett, ha azt elfogadja. Van egy kis székletlazító hatása is.

(8-9 hónaposan nem kellene már kicsit tovább lenni a kóstolásnál?)

2010. okt. 30. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!