Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon kicsi a kislányom, ti...

Nagyon kicsi a kislányom, ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
8 hónapos kislányom 6200 gramm. Normál súllyal, 3300 grammal született, azóta csak anyatejes, 2 hónapja eszik mást is, nagyon jó az étvágya, szívesen kóstol mindent. Hosszra is picike, szóval egyáltalán nem tűnik soványnak, teljesen arányos baba, de nagyon pici. Mondanom sem kell, hogy a védőnő kezdetektől piszkál, hogy nem hízik eléggé, adjunk neki tápszert. Akkor pár hós korában hívtam szoptatási tanácsadót is, ő mindent rendben talált, jól szopizott, hallhatóan nyelt, jó kedvű volt evés után, stb, nem tudom miket figyel meg pontosan, de ő akkor azt mondta, hogy szerinte elég a tej, és nem kell pótolni. Így maradt iszsz baba, de most elbizonytalanodtam, mert már szó szerint lelóg a WHO görbéről. Én továbbra sem érzem, hogy kevés lenne a tej, igazából ő már a 2. gyerek, és az első is 1,5 éves koráig szopizott, sose kapott tápszert. Ettől még ha biztosan tudnám, hogy a tápszer hiányzik neki, adnék. Csak egyszerűen annyira macerának gondolom, hogy minden étkezés egy sakkozás legyen, hogy most akkor szopi, szilárd, tápszer, miből mennyit, meg nyilván akkor a tej is elfogyna most gyorsan (ami nem baj, csak nem tudom, hogy megéri-e)... Ti átállnátok?
2024. jún. 24. 08:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy állnék át. Azért kicsi a súlya, mert hosszra is kicsi. Amìg a testalkata arányos, addig minden rendben. Ha hosszra brutálisan ,,lemaradna" akkor esetleg a növekedési hormon szintjèt meg lehetne nèzetni. De amìg egèszsèges mèretű, addig az is felesleges.

Szépen szopik, eszik is mellé. A védőnő ott próbál problémàt csinálni, ahol nincsen.

2024. jún. 24. 08:20
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát hosszra is ugyanennyire van lemaradva, 63 cm...
2024. jún. 24. 08:26
 3/11 anonim ***** válasza:
78%

Ha magához képest nem sovány, akkor a tápszer se csinálna vele többet, mint az anyatej.

Ezért felesleges átállni. Főleg most, amikor lassan arról is leszokna.

2024. jún. 24. 08:28
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

imáááádom a védőnőket.

Lányom 3240g-al született, hivatalosan 52cm-vel.

1hónaposan 50 cm volt, úgyhogy tuti elmérték.

Mi minden egyes hónapban megkaptuk, hogy alultáplált... Védőnő folyamat csesztetett, hogy tápszerezzem.

Én tudtam, hogy rengeteg tejem van, ő is jókedvű, pisi kaki van elég.

elméletileg fél évesen kellene duplázni (ami nála 6,4kg). ő fél évesen elérte az 5kg-t. 9hónaposan duplázott.

1évesen kellene triplázni (nála ugye ez 9,7kg) ő 1 évesen 8kg volt.

2 évesen lett meg a triplázás.

Ő is a görbe alatt volt mindig.

De! nem csak súlyban, hanem magasságban is. Ha a magasság-súly görbe lett volna nézve, akkor tökéletes lett volna.

Minket a védőnő lelkileg kicsinált ezzel. Már a gyámüggyel fenyegetőzött, mert éheztetem a gyereket.

Gyerekorvos egyáltalán nem aggódott. Ő volt az én gyerekorvosom is, tudta hogy én is ugyan ilyen voltam babaként.

2,5 évesen érte el a hivatalos 1,5 éves méretet a védőnő szerint.

El akart küldeni minket kivizsgálásra, mert törpenövésű...

Szeptemberben lesz 3 éves. Most az utolsó hónapban pl nőtt 4cm és 3kg-t...

Én és a doki sosem aggódtunk. De a védőnő kicsinált komolyan.Én, mit tennék a helyedben? semmit...Elengednék mindent a fülem melett.

2024. jún. 24. 08:44
 5/11 anonim ***** válasza:
44%

Hat azert nem szokna le “lassan” a tapszerrol, meg csak 8 honapos. Akar innentol kezdve meg 1-2 evig is kerheti.

Na de amugy en nem adnek neki, mert felesleges. Ha picike hosszra is, nem kell eroszakkal hizlalni.

2024. jún. 24. 08:47
 6/11 anonim ***** válasza:
78%

5, mivel jól haladnak a hozzátáplálással, az anyatej szerepe is egyre kevesebb, akkor is ha még évekig kéri. Erre rápótolni tapszerrel teljesen felesleges.

Ha nem haladna a ht és anyatej se lenne, akkor lenne értelme tápszeres pótlásnak ebben a korban.

Ráadásul a hosszához teljesen jó a súlya a gyereknek. Ilyen paraméterekkel a lányom gurult. Az, hogy nem 8 hónaposan, hanem fiatalabbként, az meg genetika. Nem vagyunk egyformák.

2024. jún. 24. 09:23
 7/11 anonim ***** válasza:
42%

Nekem magyarazni aztan nem kell, irtam, hogy en nem adnek neki! Olvasd akkor vissza, sajnalom, ha ez nem volt egyertelmu szamodra.

Csak helyesbitettem, hogy nem biztos am, hogy lassan leszokna rola, HA tapszeres lenne, mert meg csak 8 honapos. Ennyi :)

2024. jún. 24. 09:27
 8/11 anonim ***** válasza:
84%
Na, mi meg a másik véglet vagyunk. A kislányom 2 hónapos, 3370g született, tehát nem sokkal több volt, mint a te lánykád és ő is kereken 6200g, lassan ő is lelóg a görbéről, ha így folytatja a hízást. De most akkor éheztessem? Szintén anyatejes egyébként. A babák nem ismerik a WHO görbét, nem az szerint fognak fejlődni. Ha megnyugtat nézesd meg, nem-e valamilyen hormonális gubanc van, amiért lassan nő, mármint, hogy a hossza is kisebb. Ha meg minden oké, megnyugszol és a védőnő orra alá is dughatod a leletet.
2024. jún. 24. 10:25
 9/11 anonim ***** válasza:
30%
#4 nem elmérték. A kórházakban a talp hosszát is beleszamoljak. Így szinte minden baba ,, kisebb" az első orvosi vizsgálatnál, mint a szuletesenel.
2024. jún. 24. 17:33
 10/11 anonim ***** válasza:
50%
Kislányom 5800gr 5 hósan 61cm. 47cm és 2800gr-al született sose szopott, tápszeres, havi 500 grammokat hízott. Az enyém is arányos mivel kicsi, husis nem vékony. Pl 50kilós voltam/vagyok az apja sincs 70kg szóval ennyi az igénye a babádnak, nekem se egy nagy étkü, a tápszer nem feltétlen fújja fel a babákat meg hízlalja. Én nem adnék a helyedben tápszert, mindenképp maradj a szoptatásnál ha teheted. Engem nem csesztet senki hálistennek, kb összeomlanék ha a gyerekorvos is basztatna eléggé stresszelek a babám súlya miatt de na.. Külföldön élek lehet ezért nem mászik rám egy védőnő sem.
2024. jún. 24. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!