Nagyon kicsi a kislányom, ti mit tennétek a helyemben?
Dehogy állnék át. Azért kicsi a súlya, mert hosszra is kicsi. Amìg a testalkata arányos, addig minden rendben. Ha hosszra brutálisan ,,lemaradna" akkor esetleg a növekedési hormon szintjèt meg lehetne nèzetni. De amìg egèszsèges mèretű, addig az is felesleges.
Szépen szopik, eszik is mellé. A védőnő ott próbál problémàt csinálni, ahol nincsen.
Ha magához képest nem sovány, akkor a tápszer se csinálna vele többet, mint az anyatej.
Ezért felesleges átállni. Főleg most, amikor lassan arról is leszokna.
imáááádom a védőnőket.
Lányom 3240g-al született, hivatalosan 52cm-vel.
1hónaposan 50 cm volt, úgyhogy tuti elmérték.
Mi minden egyes hónapban megkaptuk, hogy alultáplált... Védőnő folyamat csesztetett, hogy tápszerezzem.
Én tudtam, hogy rengeteg tejem van, ő is jókedvű, pisi kaki van elég.
elméletileg fél évesen kellene duplázni (ami nála 6,4kg). ő fél évesen elérte az 5kg-t. 9hónaposan duplázott.
1évesen kellene triplázni (nála ugye ez 9,7kg) ő 1 évesen 8kg volt.
2 évesen lett meg a triplázás.
Ő is a görbe alatt volt mindig.
De! nem csak súlyban, hanem magasságban is. Ha a magasság-súly görbe lett volna nézve, akkor tökéletes lett volna.
Minket a védőnő lelkileg kicsinált ezzel. Már a gyámüggyel fenyegetőzött, mert éheztetem a gyereket.
Gyerekorvos egyáltalán nem aggódott. Ő volt az én gyerekorvosom is, tudta hogy én is ugyan ilyen voltam babaként.
2,5 évesen érte el a hivatalos 1,5 éves méretet a védőnő szerint.
El akart küldeni minket kivizsgálásra, mert törpenövésű...
Szeptemberben lesz 3 éves. Most az utolsó hónapban pl nőtt 4cm és 3kg-t...
Én és a doki sosem aggódtunk. De a védőnő kicsinált komolyan.Én, mit tennék a helyedben? semmit...Elengednék mindent a fülem melett.
Hat azert nem szokna le “lassan” a tapszerrol, meg csak 8 honapos. Akar innentol kezdve meg 1-2 evig is kerheti.
Na de amugy en nem adnek neki, mert felesleges. Ha picike hosszra is, nem kell eroszakkal hizlalni.
5, mivel jól haladnak a hozzátáplálással, az anyatej szerepe is egyre kevesebb, akkor is ha még évekig kéri. Erre rápótolni tapszerrel teljesen felesleges.
Ha nem haladna a ht és anyatej se lenne, akkor lenne értelme tápszeres pótlásnak ebben a korban.
Ráadásul a hosszához teljesen jó a súlya a gyereknek. Ilyen paraméterekkel a lányom gurult. Az, hogy nem 8 hónaposan, hanem fiatalabbként, az meg genetika. Nem vagyunk egyformák.
Nekem magyarazni aztan nem kell, irtam, hogy en nem adnek neki! Olvasd akkor vissza, sajnalom, ha ez nem volt egyertelmu szamodra.
Csak helyesbitettem, hogy nem biztos am, hogy lassan leszokna rola, HA tapszeres lenne, mert meg csak 8 honapos. Ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!