8 hónapos babánál nem korai még ez?
Felhúzta magát a babaágyban, két lábra áll úgy hogy közben kapaszkodik.
Nem sérülhet meg a gerince?
Folyamatosan ezt akarja csinálni. Próbálja keresni mindig a fogópontokat hogy felálljon.
Mikor a lányommal kórházban voltunk,volt velünk egy szobában egy roma anyuka a 7 hónapos babájával. A baba kapaszkodva körbejárta az ágyat. Ha nem látom,nem hiszem el.
Alultápláltság miatt voltak bent,mint majdnem minden roma baba...na mindegy. Olyan kis pici, kisbaba formájú gyerek volt..de úgy ment a kis lábain,hogy csak na.
Miután kijöttünk a kórházból,pont találkoztunk a védőnővel,és elmeséltem neki. Ő azt mondta, van ilyen és teljesen normális, ha 7 hónaposan már feláll és lépeget a baba.
2, ez az én sztorim, csak 8 évvel ezelőtt esett meg velünk. ;) Pont a lányommal voltam bent, pont 7 hónapos roma kislány volt a szobatárs, pont alultápláltság miatt voltak bent (5 kiló se volt, miközben az én 6 hónaposom 8,4 volt) és ugyanúgy körbe ment az ágyban. Szürreális élmény volt, főleg mivel az enyém meg megkésett mozgásfejlődésű volt és csak feküdni tudott.
De egyébként az öccse felállt 7,5 hónaposan. Nem a kiságyban, hanem a kiságy mellett kívülről kapaszkodva. Őt látta a gyógytornászunk és a neurológusunj is és semmi problémát nem találtak. Előtte kúszott, feltérdelt, kutyázott. Utána mászott, kiült. Minden mozgásformát tökéletesen kivitelezett
7 hónaposan az én fiam is kapaszkodva állt már.
Amit magától csinál az rendben van.
A gerince miatt ne aggódj, nem te húzod állásba, hanem magától kapaszkodik fel. Ez teljesen oké.
Nekem is 8 hónaposan állt fel 3-ból 2 gyerek, a legnagyobb picit hamarabb, 7,5 hónaposan.
Az első gyerekem 7, a második 6 hónaposan állt fel kapaszkodva. Mindkettő járt önállóan már egy éves kora előtt.
Nem lett semmi bajuk, csak gyorsabb volt a mozgásfejlődésük, ennyi.
5!
2es vagyok. Akkor pacsi!
Nem semmi,hogy veled is ugyanaz történt meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!