Odaadjátok a babátoknak a megmaradt tápszert később?
Szia!
Én sosem adtam oda a kisfiamnak. Szerintem a szaga és nem utolsó sorban az íze is más lesz, ha mondjuk még 2-3 órát áll. Azért hagyja meg, mert jól lakott és nem kell neki. Majd a következő haminál eszik rendesen az újból.
Csatlakozom. A doboz szerint elvileg két órán belül fogyasztható még az elkészítéstől számolva. Én viszont azt olvastam, hogy ez csak akkor igaz, ha folyamatosan melegen van tartva, ha kihűlt, akkor már nem igazán steril dolog újramelegíteni. Elvileg felmelegítésnél a már benne lévő (egyébként viszonylag alacsony számú) bacik felélénkülnek és osztódásba kezdenek, a számuk megsokszorozódik. És ezt egy baba (főleg egy pici baba) szervezete nem biztos, hogy tolerálja.
Szóval én inkább a melegítéssel sem szórakozok, ha látok rá esélyt, hogy egy órán belül megeszi, akkor forróvízbe állítom az üveget és figyelek rá, hogy ne hűljön ki, cserélem a vizet. Melegentartóm nincs, de nagyon ritkán marad meg, tehát nem is veszek.
Egyébként ha az üres üveg bent marad a szobában egy-két órát, már annak is elég durva szaga tud lenni, amikor elmosom. Szóval én azt már nem adnám oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!