Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csapkod 2 kézzel a 6...

Miért csapkod 2 kézzel a 6 hónaposom?

Figyelt kérdés
2 napja elkezdett a 6 hónaposom maga mellett csapkodni a két kezével egyszerre. Mindegy hogy ágyon, földön vagy akárhova teszem, egyszerűen rájön ez a csapkodás és elkezd csapkodni. Nem is tudom semmilyen helyzethez kötni ezt a csapkodást mert ma ahogy meglátta a mamát akkor is csapkodott (pedig a mamát szereti), ha megtöröltem a száját, nózit szivtam akkor is csapkosott, most délutáni alvasbol felkelve is még oda se mentem a kiságyhoz, kinyomta a pocakját és elkezdett csapkodni a kezével, ha éhes akkor is csapdos, ha már nem kér többet enni akkor is csapdos. 2 napja kicsit nehezen jött tőle a széklet (bekeményedett mert nyelt le a hajábol sajnos valahogy), és vasárnap a porszivotol megilyedt, egyébként sosem félt a porszivotol, most ordít ha már meglátja, ezek kiválthatják ezt? Vagy mi történhetett? Vagy mi ez a repdesés/csapdosás a kezével maga mellett / lefele tartott kézzel? Másnak is csinálja vagy csak az enyém?

jún. 12. 17:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem autista.

Viccet félretéve: 6 hónapos. Még csak most tanulja meg kezelni a végtagjait, mozgásfejlődni, érzelmeket kifejezni. Még minden IS új neki, és vele kapcsolatban. Nyilván más is csinál újdonságokat, az enyémek közül az egyik nagyon szeretett sikítozni ebben a korban, a másik pedig a saját haját markolta meg és húzta (mert nem hullott ki neki), aztán sírt, hogy fáj. Babák. Kicsik. Elmúlik. Nyugi.

jún. 12. 17:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Tehát akkor nem kell aggódnom hogy nem fejlődik rendesen az idegrenszere vagy bármi hasonló? Egyébként jön a foga is az orvos szerint, front érzékeny azt meg én vettem észre, de nem szeretnék erre fogni mindent. Csak furcsa hogy eddig nem csinálta és hirtelen egyik percről a másikra kezdte el.

Még egy dolgot vettem észre mintha lustibb lenne..eddig hason szépen tartotta a fejét nézelődött, játszott az előtte lévő játékkal, rágcsálta, most pedig hasra fordul (a kezét még nem tudja kiszabaditani maga alól), aztán kicsi nézelődés után csak leteszi oldalra a fejét és csak "bambul". Ez így rendben van?

jún. 12. 17:58
 3/7 anonim ***** válasza:
89%
Még csak 6 hónapos, az idegrendszere fejletlen, ezek teljesen normális dolgok nála.
jún. 12. 18:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is 6 hónapos és csapkod. Mondjuk ő inkább csak a jobb kezével, ritkán a ballal.
jún. 12. 18:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Most tanult meg csapkodni, ezt gyakorolja éppen. Hamarosan valami mást fog csinálni.
jún. 12. 19:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs baja. Az én babám is csapkodott a kezével hat hónaposan. Utána meg a lábával csinálta ugyanezt. Mindig van valami amire rákattan.
jún. 12. 21:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Megnyugtattatok. Köszönöm. 😊
jún. 13. 04:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!