Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális a 35.5 testhőmérséklet?

Normális a 35.5 testhőmérséklet?

Figyelt kérdés

4 éves Gyerekem most jön ki a tüdőgyulladásból, antibiotikumot, szteroidot kell szednie.

Múlthéten végig magas láza volt, most, hogy gyógyul, konkrétan ki van hűlve. 35.3-35.5 mértem hónaljban. Lehet, hogy már én pánikolok túlságosan. Ma volt kontroll vérvételen és a “jelen levő fertőzés” kivételével rendben van a vérkép. Mégis aggódom.

Normális ez a testhő, vagy a szteroid okozza? Érdekes, hogy a szteroid befújás után 1-2 órával mindig jelzi, hogy melege van, és izzad is. Tekintve, hogy nyár van, akár még normális is lehet, ellenben nekem nincs melegem.

Szerintetek van okom aggódni?

(Igen pszichológus látott, igen túlaggódom, és hülye is vagyok. De megijesztett a tüdőgyuszi, mert ennyire sz..ul még nem láttam.)

Köszönöm

jún. 10. 23:44
 1/6 anonim ***** válasza:
63%

Ez túl alacsony. Valószínűleg vagy kilógott a hóna alól vagy lehűtötte az izzadtsàg

Azt figyeld inkàbb, milyen kedve van, milyen èlènk (màrmint nappal)

jún. 11. 01:13
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Milyennel mérted? Nekünk érintésnélküli mindenfélét mér.
jún. 11. 06:17
 3/6 anonim ***** válasza:
85%
Megmérted utána magadat is? Én szoktam kontrollmérést csinálni magamon, ha egészséges vagyok, mert nem az a lényeg, hogy a szar hőmérő mit mutat, hanem ha én jól vagyok és 37-et mutat, akkor a gyerek sem beteg 37,2-vel.
jún. 11. 08:42
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

A mi digitalis lazmeronk csak a hoemelkedestol mutatja normalisan a hot, amugy mindig 35 fokosak vagyunk, ha megmerem, ami nyilvan nem igaz :D

Viszont a kisfiamnak van egy beurer digitalis gyerek lazmeroje, az nagyon pontos es normalisan mer.

jún. 11. 09:11
 5/6 A kérdező kommentje:

Megmértem magam, nekem 36,2-t mutatott.

Egyébként napközben elénk, izgága. Ez mindig az esti szteroidos pumpa után történik.

jún. 11. 10:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, előfordulhat hogy a magas láz+szteroid után ennyire beesik a testhőmérséklet. De ez konkrétan a “kihűléstől” nagyon messze van.

Ha amúgy közérzetileg rendben van, nem kell pánikolni. Meg méregetni sem ha nem érzed melegnek.

jún. 11. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!