Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon felek hogy a gyerekem...

Nagyon felek hogy a gyerekem falak/szekrenyek/fiokok/sarkok/elek stb. elott pont 1 meterrel botlik meg, es arccal nekiesik. Hogy lehet elkerulni ezt a fajta aggodast?

Figyelt kérdés
2024. jún. 10. 09:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológussal.

Erre annál inkább szükséged van, mert veszélyek később is lesznek, sőt egyre reálisabb: amikor már egyedül közlekedik a városban, amikor bulizni megy, amikor párkapcsolata lesz stb. Jobb lenne ezt mihamarabb rendbe tetetni.

2024. jún. 10. 09:48
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Élvédőkkel. De amúgy igen, úgy is lefejelhet valamit. Túléli. Azt tudatosítsd magadban. Ezer baleset fogja érni, nem parázhatsz előre mindenen.
2024. jún. 10. 09:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, a kisfiam 4 napja kezdett járni. Tegnap annyira ment, hogy a mellkasát beverte a franciágy fa szélébe.

Ma reggel a lábára húzta az ajtót, mert kiakart menni az apukája után.

Szintén ma reggel leakart valamit vadászni a mosógép tetejéről, elvesztette az egyensúlyát, beleesett a bilijébe, ami kicsúszott alóla és lefejelte a csempét.

Most vagy leragasztom a gyereket, vagy hagyom, hogy essen, keljen, tanuljon. Ma már pl kikerülte nagy ívben az ágyunk sarkát.

Szintén ma

2024. jún. 10. 10:01
 4/8 anonim ***** válasza:
*Szintén ma - az nem tudom, hogy került a mondandóm végére :)
2024. jún. 10. 10:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha túlzottan addóds,túl félted azzal a gyereknek se teszel jót ha pl nem engeded ismerkedni a világgal.

Az én gyerekem már nagyobb de amióta megtanult járni azóta egyfolytában kék zöld lábai kb mint egy dalmata kutya olyan foltossak. Hagyni kell hadd fedezze fel a világot nyilván figyelni kell hogy azért nagy baj ne legyen.

Nálunk a legdrágább eset az volt hogy lefejelte kicsiként a lépcső szélét kicsit szétt nyílt a szemöldöke de orvoshoz se kellett vinni mert olyan kicsi volt a seb azóta szépen beforrt nem is látszik. Igazából csodának tartom hogy egy törése se volt még.

2024. jún. 10. 10:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Sarkok és élekre tegyél sarokvédőt és élvédőt, hogy legalább ne hasítsa fel az arcát.

Az hogy lefejeli a falat vagy a szekrényt nem tudod kivédeni. De hát hogy tanulja meg, ha sosem tapasztalja meg hogy milyen?

Muszáj túllépni ezen, különben nem lesz önálló felnőtt a gyerekből.

2024. jún. 10. 10:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát gyerekkel az élet sajnos ilyen. Ráadásul hiába vagy a nyomában állandóan, a baj akkor is megvan 1 pillanat alatt. Az én fiam legdurvább esése is hasonló volt, mint amit te most leírtál, szaladt és a cipősszekrény előtt megcsúszott és tiszta erőből lefejelte a cipősszekrényt. Volt nagy sírás, dudor, zöld folt a fején. De az én tapasztalatom az, hogy az se jó, ha állandóan fogod a kezét meg minden megingásnál odanyúlsz, mert így nem tanulja meg az egyensúlyozást. Anyósom szokta állandóan a hónalja alatt fogni a fiam és úgy megy szegény gyerek. Ilyenkor észreveszem, hogy ha utána én szabadjàra engedem sokkal ingatagabbab megy, mert megszokta, hogy fogja valaki. 1 éves múlt különben.
2024. jún. 10. 14:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Nem tudom másnál hogy van, de a legnagyobb balesetek eddig úgy érték hogy vagy a kezemböl fickándozott ki ( szerencsére csak ültünk nem állva) ,vagy max 10 centire voltam tőle. Nem tudom hogy csinálja 😅
2024. jún. 10. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!