Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fiús anyukák, nektek is...

Fiús anyukák, nektek is gyakrabban kell pelust cserélni az alábbi miatt?

Figyelt kérdés

A lányomnál rendesen ki lehetett használni a pelusokat, mert anatómiailag középre, "lefelé" pisilt a pelusban tehát középen kezdett megtelni, és onnan előre-hátra.

Na most a kisfiamnál meg érthető okokból a pelus elejébe megy a pisi, emiatt azt vettem észre, gyakrabban kell cserélni, mivel hátul szinte üres a pelus sokszor, míg elöl nagyon felpuffad, és kifolyna.

Akinek még szintén kislánya és kisfia is van, tapasztaljátok ti is, hogy amúgy igazából csak félig telt pelusokat vesztek le róla, mert hátul üres, száraz marad, elöl meg már kidurran a pisitől? Míg lánynál elöl-hátul meg tud telni egyformán?

Tényleg lehet az anatómiától?

2024. jún. 8. 17:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen az anatómiától van. De szerintem pár óránként amúgy is érdemes cserélni, nem aszalni a gyereket egy pelusban fél napot. Akkor meg úgyis mindegy, nem lesz tele. Maximum éjszaka számít.
2024. jún. 8. 17:21
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Nincs osszehasonlitasi alapom, mert csak kisfiam van. De max 3 orankent cserelek nappal, ha tele van a pelus, ha nincs :D Nyilvan ha kaki van, akkor meg azonnal.

Ejszaka egyebkent is rajta van vagy 10-12 orat, szoval legalabb nappal ne legyen.

2024. jún. 8. 17:43
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Van mindkét nemből, de nem tűnt fel ilyen
2024. jún. 8. 18:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ szerintem, hogy milyen idős. Két fiam van, lányokról nem tudok nyilatkozni, de amíg kisbabák, addig igen, elöl lesz a legtöbb, mert fekve valahogy csak ott gyűlik. De amikor már áll, és függőleges helyzetben van többet a gyerek, akkor szerintem alul meg hátul is tele lesz. Persze napközben többször cserélsz, tehát eleve mindegy mennyi gyűlt bele, mert 3-4 óránál többet én nem pácolom őket egy pelusban, de én is megfigyeltem már, amit írsz, csak eddig eszembe se jutott, hogy kislánnyal másképp lehet, pedig logikus. 😅
2024. jún. 8. 19:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak mosható pelenkánál jelentett problémát. Kellemetlenül előre kellett turbózni, különben kiázott.

Az eldobható pelenka hátravezette a nedvességet.

2024. jún. 8. 19:20
 6/8 anonim ***** válasza:
34%
Én mindig lefele állítottam a szerszámot, nekem a lányom gyakrabban pisilt ki
2024. jún. 8. 20:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem tapasztaltam ilyet.

Illetve persze előre öszzpontosul először, de aztán eloszlik.

Sosem folyt volna ki, amúgy is 3 óránként cserélem legkésőbb neki,kivéve éjjel. Volt nagyon tele de sosem veszélyeztetett hogy kifolyik.

2024. jún. 9. 08:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem fiam és lányom is van, ugyanezt tapasztaltam. A fiamon akár 20-30 perc után úgy nézett ki a pelus, mintha majd szétdurranna, pedig középen és hátul tök üres és száraz volt. Lányomnál nyilván nem volt ilyenre példa.
2024. jún. 9. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!