1,5 éves nem akar főtt ètelt enni?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Kisfiam 1,5 éves és egyszerűen nem hajlandó főtt ètelt enni, leginkább húst és tésztàt. Tanàcstalan vagyok, hogy hogyan kellene rávennem arra, hogy megegye. A húst beveszi a szájába de nem nyeli le, pedig teljesen összerágja, de csak halmozódik a szájában. A tésztát pl meg sem akarja enni. Próbáltunk màr mindent, adogattuk, önnállóan is próbàltuk, hogy egye, kezébe adva, összevagdosva, tényleg mindent kipróbàltunk... és mindenféle húsra igaz ez, lehet az darált hús, csirkemell-csirkecomb, pörkölt, fasírt, mindegy... Egy ebéd leginkább úgy nèz ki nálunk, hogy levest eszik, majd bàrminek a szaftjába tunkolom a kenyeret és azt eszi... pl spagettinél is a raguba nyomkodom a kenyeret és így próbálok egy kis húst rárakni a kenyérre, de hàt minimális mennyiség amit megeszik így...2024. jún. 4. 17:42
1/18 anonim válasza:
Nagyon hasonló a lányomhoz. Ő már 7 éves, de a mai napig nem eszi meg itthon a főtt ételt, suliban állítólag igen. A húst nem eszi meg, mert azt jobban meg kell rágni. Ő is a szájában tartogatta ennyi idős korában és mi szedtük ki neki, mert kiköpni sem tudta. Aztán nagyon későn kezdett beszélni. És ma is hibásan beszél, renyhék a rágóizmok, ez kihat a beszédre is. Nem mondom, hogy nálatok is ez van, csak leírtam. Nem biztos, hogy azért nem eszi meg, mert rossz, válogatós gyerek, lehet, hogy nem tudja megenni. Mondjuk a darált húst a lányom meg tudja enni, a nagy egyben sült húsokat nem. A levest nagyon szereti ő is, ha csak tészta van benne.
2/18 A kérdező kommentje:
Erre is gondoltam, hogy esetleg nem tudja megenni, csak ebben az a furcsa nekem, hogy pl. a savanyú uborkát megeszi, ami sokkal keményebb egy húsnál. Kihez lehetne fordulni, hogy kiderítsük, hogy ilyen problémánk van e nekünk is esetleg? Vagy hogy tudják ezt megállapítani?
2024. jún. 4. 18:04
3/18 anonim válasza:
Szerintem az mindegy hogy keményebb az uborka a húsnál. A hús rágós.
4/18 anonim válasza:
Adj neki nem fött ételeket, semmi baja sem lesz töle.
5/18 anonim válasza:
Az is lehet, hogy egyszerüen utálja a húst. Nem minden gyerek eszi meg. Ha nem akarja, ne eröltesd. Add azt, amit eszik.
6/18 A kérdező kommentje:
Amikor még püréztünk, akkor szinte mindennap volt hús turmixolva a pürékbe. Akkor megette.
2024. jún. 4. 18:21
7/18 anonim válasza:
Az én lányom sem sok húst eszik. Ha darálthús, vagy egészen picikre szét tudom szedni, akkor megeszi, de érzésre egyszerűen csak nem szereti. Én sem vagyok nagy húsos, így nem aggódom rajta.
8/18 anonim válasza:
Az enyém csak zöldségeket eszik. Húst nagyon max 1-2 falatot. Hát életemben nem ettem ennyi zöldséget, mint az utóbbi hónapokban. Brokkoli, zöldbab, répa főleg nagyon megy.
Tojást sem eszik akárhogy, tükörtojásból eszik keveset, tejtermék legalább fogy, állati fehérje végülis ezzel is rendezve van, próbálok nem aggódni, a torkán úgy sem tudnám lenyomni.
És a pürékkel mi is igy voltunk, csak sajnos azt is elkezdte elutasítani kicsivel 1 éves kora előtt. Nekünk is kényelmes lett volna néha üveges ételt adni, de otthagyja. Pedig nagyon jó evő volt.
9/18 anonim válasza:
A hús rágós, sokkal tovább kell rágni, mint egy uborkát. Mivel nekünk a beszéd is gond volt leginkább logopédushoz vittük. Ők mondták a rágóizmok renyheségét.
10/18 anonim válasza:
Meg kellene nézetni az arc/rágóizmait. De sajnos nem tudom pontosan, hogy ki tudna segíteni. Talán egy gyógytornász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!