Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Helyre fog jönni valaha?

Helyre fog jönni valaha?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4 hónapos!

Csak jobbra tartja a fejét hanyatt fekvésben, amitől teljesen el deformálódott a feje. Járunk egy héten 1x dévény tornára, de nem javult semmit. A gyógytornász, azt mondta, hogy a koponyájában lett egy kisebb csavar az állandó jobbra tartástól, mert látszik, hogy az egyik füle lejjebb van, a másik följebb. Egyszerűen semmivel nem tudom rávenni, hogy balra fordítsa a fejét, kivéve mesével (a táncoló gyümölcsökkel). Hiába beszélek hozzá balról, vagy énekelek, vagy csörgetem a játékait, nem hajlandó át fordítani. A gyógytornász szerint, semmi akadálya nem lenne, hogy forgassa, mert nincsen semmi letapadása. Szerintetek, ha majd mászik, ül, kúszik helyre fog jönni a kis feje, vagy nem? Illetve mivel érjem el, hogy ne fordítsa jobbra?

jún. 4. 11:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislanyom meg mindig oldalt fekve aludt. Se hason, se haton. Es csak az egyik oldalan. Lathato volt a deformitas, de nem tudom hozzátok kepest mekkora. En is nézegettem, hogy igy marad-e, de elmúlt, csak olyan 1-1,5 éves korára.
jún. 4. 11:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan elvinnem máshová, például orvoshozy nemcsak devenyeshez.
jún. 4. 12:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem fix ilyenkor még a koponyája, tud javulni, de kéne foglalkozni vele. Én elvinném máshova is.
jún. 4. 12:54
 4/11 A kérdező kommentje:

Hova tudnám ezzel vinni?

Háziorvos látta csak 1 hónapja

jún. 4. 13:05
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ortopédia. Gyorsan. A Dévényt meg felejtsd el! Nem orvos.
jún. 4. 13:20
 6/11 A kérdező kommentje:

És az ortopédián foglalkoznak azzal, hogy nem fordítja egyik irányba a fejét?

Csak azért kérdezem, mert nem tudtam

jún. 4. 14:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Fejlődésneurologus.
jún. 4. 14:49
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Neurológus!
jún. 4. 18:07
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem ortopedia, hanem neurologus!

Alapbol nala kellett volna mar kezdeni.

jún. 4. 19:07
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy csak egyik irányba tartja a fejét, az neurológus, de magát a deformációt egészen szépen ki tudják nőni idővel. Ilyen biztosan nem marad, ha már jön-megy.
jún. 4. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!