Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortol lehet ultetni a babakat?

Mikortol lehet ultetni a babakat?

Figyelt kérdés
holnap lesz 5 hós a kisfiam, aki már nagyon szeretne ülni,állandóan emelkedik és már fekve nem igazán tetszik neki.szeretném "hallani" más hogy volt ezzel. köszi a válaszokat
2009. jan. 5. 20:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Változó, de általában amíg stabilan nem ül, ne erőltesd, mert megterheli a kis gerincét.

Mi 6 hónapos korában vettünk neki sportbabakocsit, amiben rövidebb ideig üldögélt séta közben.

2009. jan. 5. 20:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Én tartottam a kezem, hogy húzza fel magát ha szeretné és ha tudja, de ültetni nem szabad, csak ha már magától ül fel.
2009. jan. 5. 20:51
 3/7 anonim ***** válasza:
így van előttem szóval egyet értek nem szabad ültetni csak ha felül magától...félig ülő helyzetbe tedd babakocsiba vagy öledbe...
2009. jan. 5. 21:08
 4/7 anonim ***** válasza:
nekem a doki azt mondta, hogy 6hónapos kortól lehet ültetni.
2009. jan. 5. 21:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Szió!

Az én kislányom is próbál ülni 6,5 hónapos. Valamelyik nap a bébihordozóban kapaszkodva felült és vigyorgott. Ő is ordít ha leteszem vagy ha a babakocsiban elfektetem. Én 45fokba állítom a babakocsi háttámláját és ha látom,hogy lassan elalszik akkor eldöntöm.Kíváncsiak a világra és nézelődnek. Szerintem ha kicsit (pár percig) ülteted azzal nem ártasz neki.

Boldog babázást!

2009. jan. 5. 21:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

5 hósan még tilos ültetni. Biztonsággal már csak akkor szabad, amikor már négykézlábra állt, addig nagyon belerondít a mozgásfejlődésbe az erőltetett ülés (és állás) !

egy gyerek-gyógytornász

2009. jan. 5. 21:58
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Ezt hogy lehet kivitelezni, hogy egyáltalán ne üljön a baba? Amikor ölben van pl., és leül vele az ember egy fotelba... Nem fog vigyázzban hanyatt feküdni. Én is mindig mindenkire rászólok, akinek az ölében van, h ne ültesse, mert nem jó a gerincének, de igazából kivitelezhetetlen, hogy valamilyen szinten ne kerüljön ülő helyzetbe. Szerintem...
2009. jan. 5. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!