Ha egy baba a 36.hétre születik akkor korszülöttnek számít? Adódhatnak belőle problémák a későbbiekben?
Elvileg az. Egyik barátnőmnek 35 hétre született a babája. Annyi két hétig benn tartották a súlya miatt és sárgaság miatt kékfényezni kellett. 8 hónapos kicsi fejlesztést kapott az elején.
Az én fiam 37. hétre született és oxigéntámogatást kellett kapnia. Illetve észrevettem a nagymozgasokat kb 2-3 héttel később kezdi el, mint ahogy "kéne".
Szóval, ha koraszülött is lesz a baba már nagyon jó esélyei vannak.
Engem a 36. héten kezdtek indítani burokrepedés miatt, de a fiam két napig makacsul ellenállt, így átcsúszott a 37. hétre 😀
Végül ezért papíron sem lett koraszülött, de mikor még úgy volt, hogy az lesz, akkor is azt mondták, hogy valószínűleg nem lesz szükség semmi plusz kezelésre vagy egyébre a kórházban emiatt. Azt azért reméltem, hogy a súlya miatt se legyen indokolt, de teljesen jó méretekkel született így is, 3120g és 52 cm volt 🙂 Születése után picit besárgult, de ez csak az élettani sárgaság volt (későn indult be a tejem, lehet ez volt az oka), nem kellett tennünk semmi extrát, csak ébreszteni enni 3 óránként, aztán szépen elmúlt magától.
Volt ugyan egy kis izomtónus-problémája, ami már a 2 hós státuszon kibukott, de az időben megkezdett masszírozásnak és tornának köszönhetően hamar helyrejött, mindent időben csinált (pl. 7 hósan ült és mászott, 13 hónaposan elindult stb.).
Szóval nálunk eddig úgy tűnik, hogy nincs semmi maradandó negatív hatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!