Mennyi idős kortól lehet bölcsibe adni a gyereket?
Ha nem tudsz segíteni ne irogass, hagyd figyelmen kívül, köszi:)
Leginkább arra lennék kíváncsi aki korán beadta. Nekik hogyan smint volt.
Nálunk a szerződésben úgy írták, 20 hetes kortól.
35férőhelyes a bölcsi, és a legidősebbektől kezdték el felvenni a gyerekeket, mire a 35 hely betelt, a legkisebb 13hónapos volt.
Nálunk kb ilyen picinek esélytelen bekerülni az államiba.
Barátnőm magán bölcsibe dolgozik, ott is úgy hiredtik, hogy 20 hetes kortól. Ellenben ilyen olyan indokkal nem veszik fel az 1 év alattiakat.
(Nem akarok hülyeséget mondani, de barátnőm valami olyasmit mondott, hogy 1év feletti gyerekből 7 tartozhat 1 gondozóhiz, 1év alattiból csak 3. Emiatt jóval kevesebbet tudnak felvenni, ha sok a kicsi)
A jogszabály szerint 20 hetes kortól, de nem mindegyik bölcsi van felkészülve az ennyire kicsikre. Egyrészt ugye gondozóból is több kell, ahogy a #9 is írja, másrészt elkülöníteni valamelyest a még alig kúszó babákat a szaladgáló 3 évesektől nem biztos, hogy van felszerelés, az etetést megoldani, van-e mód tápszerezni, vagy esetleg lefejt anyatejet megfelelően tárolni, stb. Szóval bár a jogszabály engedélyezi, bölcsődéje válogatja, hogy melyikben tudják elhelyezni, mert a baba és a többi gyerek érdekét is figyelembe veszik.
Amúgy az én nagyobb lányom 13 hónaposan ment bölcsibe, az ő csoportjában 10 hónapos volt a legkisebb. A kicsit meg szintén 13 hónaposan akartam bölcsibe íratni, de nem volt hely (időközben költöztünk), szóval hiába jelentkeztem egy évvel hamarabb, 20 hónaposan kezdi csak. Ebből kiindulva nem csak, hogy a bölcsi felkészültsége, de a jelentkezés időzítése és a rendelkezésre álló helyek is elég erős befolyásoló tényező lehet a kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!