Mit lehet egy 3 hónapos babával játszani?

Nekem is 3 hónapos a kislányom, és ő elvan egyedül is, sőt, kell, hogy egyedül is legyen, és társaságban is.
Szereti nézegetni a kezem, beszélgetünk, ezt imádja a legjobban. De kell hagyni egyedül is fedezze fel az ő kis világát. Ő a második babám, az elsővel is bevált. Nem kel állandóan foglalkozni velük, mert mikor nagyobbak lesznek, nem lesz önálló gondolatuk, cselekedetük.

A Babamóka című könyvben nagyon jó játékok vannak, amivel segítheted is a babád fejlődését. Amyúg én sokat énekelek neki, mondókákat mondok, nagyon szereti. Közben szemben "ül" velem a felhúzott térdemen. Ha dolgom van a játszószőnyegre rakom, ahol különböző lelógó, csörgő, zörgő játékokat ütöget motzsolgat és nagyon élvezi. Kb 2 hete szerette meg, addig nem érdekelte.
Ha itthon van a párom, kis takaróra fektetve hintáztatjuk, ez akkor is hatásos, ha nagyon sír, vagy nem tud elaludni. Imádja.
3 hós baba anyukája

Mesélj neki, sokat beszélj hozzá, mutass neki dolgokat, minél többet csinálod annál jobban érteni fogja. Ez a játszószőnyeg okos dolog, sok kis izé lóg a gyerek felett :) amit birizgálhat. Vagy van még az az altatót daloló játék amit fel kell húzni, azt már próbáltad? az elvileg megnyugtatja a gyerekeket. Meg hát már egy csomó mindent feltaláltak h a kiságyba jól érzezze magát.. van kézre akaszthatós csörgő, kiságy szélére...stb.És akkor nem kell állandóan mellette lenned.
ui.: még nincs gyerekem, de hátha mondtam hasznos dolgokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!