Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit lehet egy 3 hónapos...

Mit lehet egy 3 hónapos babával játszani?

Figyelt kérdés
Azt akarom kérdeni, hogy ti miket csináltok, sokszor nincs ötletem mit tudnék vele játszani. Még túl pici, hogy egyedül el legyen, ellenben nem akarom egész nap ölben cipelni.
2009. jan. 5. 18:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is 3 hónapos a kislányom, és ő elvan egyedül is, sőt, kell, hogy egyedül is legyen, és társaságban is.

Szereti nézegetni a kezem, beszélgetünk, ezt imádja a legjobban. De kell hagyni egyedül is fedezze fel az ő kis világát. Ő a második babám, az elsővel is bevált. Nem kel állandóan foglalkozni velük, mert mikor nagyobbak lesznek, nem lesz önálló gondolatuk, cselekedetük.

2009. jan. 5. 18:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Hidd el, én szeretném a legjobban, hogy egy picit magára is legyen. De sajnos nem szereti. Folyamatosan igényli, hogy foglalkozzunk vele. Ha beteszem a kiságyába elöbb-utóbb sír. Te hova teszed mikor magára hagyod?
2009. jan. 5. 18:15
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem is kell ölben cipelni egész nap:)Mi minden szopizás után egy óriásit játszunk ,a kislányomnak kirakom a játszószönyegét és ugye azon vannak külömbözö játékok ott fekszem mellette és játszunk vele nagyokat kacag és sikkong mikor a kedvenc játékait megfogja mellé én énekegetni szoktam neki ami nagyon érdekli ,sokszor ugy formázgassa rá a kis száját és közben keze lába jár amikor pedig dolgozom akkor gyermekdalokat rakok be neki és eljátszik egymaga is ha elunja elalszik ,de kell h egyedül is játszanak az egészséges fejlődésük érdekében!
2009. jan. 5. 18:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A Babamóka című könyvben nagyon jó játékok vannak, amivel segítheted is a babád fejlődését. Amyúg én sokat énekelek neki, mondókákat mondok, nagyon szereti. Közben szemben "ül" velem a felhúzott térdemen. Ha dolgom van a játszószőnyegre rakom, ahol különböző lelógó, csörgő, zörgő játékokat ütöget motzsolgat és nagyon élvezi. Kb 2 hete szerette meg, addig nem érdekelte.

Ha itthon van a párom, kis takaróra fektetve hintáztatjuk, ez akkor is hatásos, ha nagyon sír, vagy nem tud elaludni. Imádja.

3 hós baba anyukája

2009. jan. 5. 18:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Mesélj neki, sokat beszélj hozzá, mutass neki dolgokat, minél többet csinálod annál jobban érteni fogja. Ez a játszószőnyeg okos dolog, sok kis izé lóg a gyerek felett :) amit birizgálhat. Vagy van még az az altatót daloló játék amit fel kell húzni, azt már próbáltad? az elvileg megnyugtatja a gyerekeket. Meg hát már egy csomó mindent feltaláltak h a kiságyba jól érzezze magát.. van kézre akaszthatós csörgő, kiságy szélére...stb.És akkor nem kell állandóan mellette lenned.

ui.: még nincs gyerekem, de hátha mondtam hasznos dolgokat

2009. jan. 5. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!