Száraz, kipirosodott, kissé sárgás bőr a baba homlokán, ez is a koszmó miatt lenne?
Pár hete kérdeztem a gyerekorvost kezdődő koszmó ügyében, akkor annyit mondott, hogy fürdetés előtt pár órával kenjem be a fejét babaolajjal, majd fürdetés közben fésüljem át és dörzsölgessem meg. Ez nem szüntette meg a problémát, de azért szebb lett azóta a babám fejbőre. A tegnapi fürdetésnél ugyanígy csináltam, csak kevésbé dörzsölgettem, mint máskor. Viszont ma reggelre a babám homloka elég csúnya lett (kép lent) és éjszaka mintha viszketett volna neki, állandóan vakarni akarta. A koszmó a homlokra is átmehet, vagy ez valami más? Az orvos csak holnap rendel megint, addig mit tudok tenni, hogy jobb legyen?
2-es , nem vagy normalis.
De cuki baba !
Ez koszmo igen. Vagy vegyel Babe sampont, vagy az olajas megoldas is jo, teljesen mindegy milyen olaj, lenyeg , hogy felpuhitsa, es utana le tudod dorzsolni. Lehet nyugodtan dorzsolni, semmi baja nem lesz tole, nem porcelanbol van a gyerek.
Mikor anno gyerekkorhazban dolgoztam diplomas apolokent ,naponta jottek koszmos babak, mindnek mi tuntettuk el, mert az anyukak, foleg elso gyerekesek olyan gyengen probaltak dorzsolni, persze, hogy nem jon le :)
Viszont ez nem vicc, es muszaj leszedni, mert alatta begyulladhat a bor, komoly borbetegseget okozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!