A herpeszes nagytesó belenyúlt a 2 hónapos kicsi szájába... Volt a babádnak piciként herpesze? Mik a tapasztalatok?
Halálra idegeskedem magam... Nagyon figyelek arra, hogy mindig tiszta kézzel nyújjunk a kicsi dolgaihoz, nem is puszilgatjuk (csak én néha a tarkóját vagy a nagytesó a lábát). Másból sem áll a napon, minthogy a 3 évesemet kontrolláljam, hogy ne piszkálja a kicsit. Sajnálom szegényt, mert csak szeretgetné (csak nagyon erősen), de folyamatosan rá kell szólnom... Ma kivételesen hagytam, hogy a kis törzsét is megsimogassa (nem mosott előtte kezet mondjuk, csak olyan szeretettel jött), erre belekapott a szájába a kicsinek... Egy fokkal nyugodtabb lennék, ha lenne nekem herpes antitestem (de nincsen, megnézettem), vagy ha a 3 évesem kezei nem lennének 0-24-ben a szájában. Baba korában alig vett a szájába valamit, mostanában meg minden játékát szopogatja... Gondolom most is nyálas kézzel nyúlt a kicsi szájába...
Ezt az esetet követően pár órával később megjelent a nagyobbik lányomon élete első herpesze (1000%, hogy az).
Biztosan elkapta a kicsi, de nagyon izgulok miatta, mert azt olvastam, hogy ilyen kicsiknél sokszor tragikus. Légyszi ne gyertek az "úgyis minden rendben lesz"-szel, mert ilyet nem tudbat fixre az ember.
A te babádnak volt már piciként herpesze? Hogy viselte?
Tudom, hogy nincsenek cukorból, de a nagy annyira durva. Csak szeretetből, de majd összeroppant még minket is. A szivem szakad meg, de tényleg, mert annyira imádják egymást. Még. Tudom, hogy sajnos ezzel árthatok a családi kapcsolatoknak. Simogatni engedném én (a fejét és kezét akkor sem egy 3 évesnek), vagyis azt engedem is, de mindig megszorítja. Minden egyes alkalommal. Hiaba mutatom és mondom neki, hogy kell. Apja nem túlféltős, de őt is millioszor rászólt már. Terhesen is véletlenül mindig a hasamban landolt, bár az más azért.
Kompenzálásként a kezébe szoktam adni a kicsit vagy "pacisat" játszunk, úgy, hogy a kicsit a hátára ültetem és mindig elmondom neki, hogy büszke vagyok rá, szeretem őt, ahogyan a huga is és ő neki a példaképe. Ez rögzült benne, mert magàtól is ezzel büszkélkedik.
De most, hogy herpeszes és tényleg egész nap a szajában van a keze + minden tárgy, amit elér, hogyan lehetnék nyugodt? Én nem tudok átadni a picinek antitestet, mert nekem sincs még. (Pedig 14 év alatt sokszor úgy csókolóztam a férjemmel, hogy herpesze volt, sosem érdekelt...)
A herpesz hajlamon múlik. Ha hajlamos vagy rá, teljesen mindegy, hogy mit teszel, el fogod kapni. Ha nem vagy rá hajlamos (ha 14 évig nem kaptad el a herpeszes férjedtől, akkor nem vagy), akkor nem fogod elkapni.
Ugyanez igaz a picire. Nem tudod mindentől megvédeni. A nagyobb az oviból is hazahoz mindent, ez a többgyerekes családoknál egyszerűen ilyen.
Írtatok sokan, hogy túlreagálom. Na, de ilyenkor ti ezt hogyan kezelnétek?
A nagynak elmondtam szépen 1000x, hogy nem puszilgatjuk a kicsit, ne fogdossa herpesze van, kórházba kerülget tőle, ne nyomja oda a száját semmihez, ne túrkáljon benne, ne nyomkodja a kicsit, mert fáj neki stb.
Előbb szoptattam, odaugrott a nagy, megnyomorgatta a lábát, közben mondtam, hogy ne, erre látom, hogy közelít felé a fejével. Mondom: "Ne nyomd hozzá az arcod, mert herpeszed van." Reakciója: "Ez nem herpesz." Majd megpuszilta a kicsit...
Imádom, szeretem őt, de az élet semmilyen területén nem fogad szót... Az oviban mondjuk igen, de se a szüleinek, se a nagyszüleinek nem...
Tipikusan az a szülő vagy , ahová ha megérkezik a kisteso, a nagy le van szarva, csak a kicsi körül forog a világ.
Mire nagyok lesznek miattad nem lesz jó kapcsolatuk, kerülni fogják egymást messziről.
Tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!